Cum se schimbă piaţa globală de tehnologie

Cum va indemnati echipa sa utilizeze tehnologia in integralitate

Chinezii de la Huawei Technologies au reuşit să depăşească Apple şi să ajungă pe locul doi în clasamentul mondial al producătorilor de smartphone-uri în primul trimestru din acest an, şi au ajuns cu un pas mai aproape de scopul final, acela de a deveni numărul unu mondial în locul sud-coreenilor de la Samsung, potrivit Bloomberg.

În ciuda scrutinului public şi a acuzaţiilor de spionaj, vânzările Huawei pe segmentul de smartphone-uri au crescut cu 50% în T1 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC.

Astfel, chinezii au fost singurii din top 4 mondial care au reuşit să îşi extindă volumele în timp ce piaţa per total a scăzut pentru al şaselea trimestru consecutiv.

Huawei a câştigat constant cotă de piaţă în ultimele trimestre după ce a lansat mai multe produse de înaltă calitate, în special pe piaţa din China.

Producătorul iPhone-urilor a lansat o proiecţie pentru vânzările trimestriale care depăşeşte aşteptările analiştilor, ceea ce sugerează că cererea pentru produsele americanilor s-a stabilizat după o perioadă de sărbători care a dezamăgit la nivel de volume.

În acelaşi timp şi Samsung începe să revină în comparaţie cu T4 2018, în principal datorită lansării gamei S10 în luna februarie.

Firma de cercetare IDC crede că Huawei ar trebui să păstreze actuala poziţie în clasamentul global cel puţin până la finalul anului.

„Per total piaţa de smartphone-uri continuă să fie provocată în toată lumea, însă Huawei a reuşit să îşi sporească vânzările cu 50%”, spune Ryan Reith, vicepreşedinte în cadrul IDC.

Este pentru prima dată de la începutul lui 2010 când Apple nu ocupă una din primele două poziţii pe piaţa telefoanelor mobile inteligente.

„Huawei a trecut la modele mai scumpe, lansând noi smartphone-uri pe segmentul premium, cu cele mai noi caracteristici. Huawei P20 Pro este primul model de pe piaţă echipat cu o cameră triplă în spate, depăşindu-i astfel pe concurenţi”, afirmă analistul Gerrit Schneemann de la IHS Markit.

Huawei are mari probleme pe piața din SUA, dar în China stă foarte bine la vânzarea de smartphone-uri.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •