Tim Cook, CEO-ul Apple, a făcut o singură schimbare care l-a ajutat să scape de dependența de mobil

Dependența de telefon a devenit o problema mondială, pe care chiar și Papa a adus-o în discuție luna asta.

Papa Francisc a avertizat un grup de liceeni în cadrul unei întâlniri dintr-o școală italiană. Acesta le-a spus tinerilor „vă rog, scăpați de dependența de telefon”, explicând că atunci când mobilul se transformă într-un drog, există pericolul reducerii comunicării la contacte simple.

Săptămâna această, CEO-ul Apple, Tim Cook, a fost de acord.

Cook a fost întrebat ce părere are despre felul în care oamenii obișnuiți interacționează cu telefonul lor, ajungând să petreacă ore mari părți ale zilei concentrându-se asupra social media ori jocuri.

Cook a fost de acord cu faptul că tinerii folosesc mult prea mult telefoanele mobile, motiv pentru care compania Apple a introdus raportul Screen Time, lansat la începutul anului 2018. O analiză care îți arată de câte ori interacționezi cu telefonul și cât timp ai petrecut cu device-ul.

„Sunt părinți care îl folosesc prea mult. Cu toții o facem sau mulți dintre noi o fac”, a spus Cook.

Cand a fost intrebat despre un studiu potrivit căruia oamenii ating în medie telefonul de 2617 ori pe zi, el a glumit spunând: „Ei bine, nu ar trebui să faci asta”.

Acesta a explicat echipei Apple că nu vrea ca oamenii să își folosească mobilul mereu. ”Nu a fost niciodată obiectivul nostru”.

Este vorba de o explozie subtilă la aplicațiile adware-suportate ale lumii – cum ar fi Facebook, Instagram, Twitter și Snapchat – care încearcă să facă oamenii să revină pentru o mai bună interacțiune la aplicațiile lor, ceea ce îi ajută să vândă mai multe anunțuri.

„Este clar că există anumite aplicații pe care oamenii care acaparează interesul oamenilor și că aceștia simt nevoia să scroleze mereu, fiind tot timpul cu telefonul în mână ca să nu piardă nimic, a spus Cook.

Acesta a mai spus că de fiecare dată când iei telefonul în mână, înseamnă că îți iei ochii de la persoana din fața ta, sau cu care ești în acel moment. Dacă te iți mai mult la telefonul tău decât în ochii unei persoane, atunci procedezi greșit, scrie entrepreneur.com

Eliminarea notificărilor:

Cook a declarat că a învățat personal această lecție citindu-și propriul raport de Screen Time, care l-a determinat să facă o schimbare simplă prin care să reducă timpul în care e distras de telefonul său: oprirea notificărilor.

”Chiar e nevoie să primesc mii de notificări pe zi? Nu e ceva ce adce valoare vieții mele sau mă face o persoană mai bună. Așa că le-am dezactivat. Vă recomand să faceți asta dacă nu ați făcut-o deja”, a spus Cook.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •