Aceștia sunt cei mai buni angajatori din lume, în 2017

Acestia sunt cei mai buni angajatori din lume in 2017

Lista celor mai buni angajatori se bazează pe clasamentul ”Global 2000: World’s Best Employers”, realizată de către Forbes. Aceasta cuprinde companii publice din 58 de țări, care adună împreună venituri de 35,3 mii de miliarde de dolari.

Alphabet Inc (deținătoarea Google), Microsoft și Apple au apărut ca lideri tech în prima lista realizată cu cei mai buni angajatori ai lumii. Alphabet, cu o forță de muncă de aproximativ 72.000 de angajați, a ajuns pe primul loc după ce angajații l-au creditat ca având condiții excelente de lucru, diversitate și reputație, a raportat Forbes. Microsoft îl urmează datorită faptului că este extrem de „atractiv” pentru angajați. Apple a luat locul patru.

Potrivit raportului Forbes, peste 36.000 de recomandări globale au fost analizate de către Statista. Angajațlor li s-a cerut să-și evalueze compania sau angajatorul și probabilitatea de a-l recomanda unui prieten sau unui membru al familiei. De asemenea, li s-a cerut să recomande alți angajatori pe care îi admiră. Interesant este faptul că Apple, Google și Microsoft s-au clasat, de asemenea, și în topul celor mai valoroase branduri din lume.

Google conduce lista celor mai bune locuri de muncă. Mesele gratuite, saloanele generoase sau zonele de joacă bine aprovizionate au devenit legendare. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le-a oferit în ultimii ani a fost asigurarea de sănătate pentru angajații cu jumătate de normă. Este probabil ca asta să o fi catapultat în vârful clasamentului.

La Microsoft, ultimii ani au însemnat o serie de schimbări sub conducerea inspirată a CEO-ului Satya Nadella. În timp ce era în actualizare, Microsoft a înregistrat 89 miliarde dolari în vânzări, 21,2 miliarde dolari în profit, active de 241 miliarde dolari, cu o valoare de piață de 573,7 miliarde dolari în acest an, potrivit Forbes. Gigantul de software s-a întors pentru a se număra printre primele trei companii de tehnologie din lume, alături de Google și Apple, și a ajuns unul dintre cei mai buni angajatori de pe listă.

A patra pe listă, Apple este și cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume. Deși a ajuns pe locul 36 în lista anuală ”Best Places to Work” realizată de către Glassdoor, din cauza lipsei unui echilibru dintre viața profesională și cea privată, Forbes a ajuns la concluzia că Apple încă este un angajator solid. Pe lângă salarii mari în funcție de poziție, angajații au și dreptul la reduceri speciale pentru produsele Apple. În plus, compania își recompensează angajații cu „petreceri cu bere” din când în când. De asemenea, aduce vedete pentru a cânta la aniversările produselor sale, potrivit Business Insider.

Foto credit: REUTERS/Pascal Rossignol