CIMA încheie un parteneriat cu ASE

The Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management, își întărește prezența în România prin semnarea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice București (ASE), cea mai mare și importantă instituție de învățământ superior cu profil economic din România.

Ca urmare a acestui parteneriat, începând cu acest an, studenții din ASE vor avea oportunitatea de a obține Certificarea CIMA în Contabilitatea Întreprinderii și Diploma CIMA în Contabilitate de Management în același timp cu diplomele de licență și masterat de la universitate.

Astfel, studenții care vor obține o diplomă de licență de la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor beneficia de echivalarea a patru examene CIMA și vor obține Certificarea în Contabilitatea Întreprinderii după promovarea examenului “Bazele Eticii, de Guvernanță Corporativă și de Drept”.

De asemenea, studenții care vor urma programul de masterat Tehnici Contabile și Financiare pentru Managementul Afacerilor din cadrul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor putea beneficia de recunoașterea a trei examene CIMA și vor obține Diploma în Contabilitate de Management după promovarea unui examen CIMA de tip studiu de caz.

Prof. Univ. Dr. Pavel Nastase, Rector al ASE, a declarat: “Obținerea acreditării programelor noastre universitare de la organizații profesionale contabile relevante în plan internațional este fundamentală pentru instituția noastră, studenți și cadre universitare, pe mai multe planuri. Aceasta este în perfect acord cu strategia de internaționalizare pe care ASE a urmat-o în mod constant deja de foarte mulți ani, pe de o parte, precum și cu intenția noastră de a oferi absolvenților programe recunoscute în piață, pe de altă parte. ”

Krzysztof Kmuk, Manager de Dezvoltare Piețe Emergente, CIMA, a comentat: “Privim cu deosebit respect parteneriatul cu ASE, una dintre cele mai prestigioase universități din România, care face parte din strategia noastră globală de cooperare cu angajatori, consultanți și mediul academic pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de angajare ale companiilor și oamenilor. Titlul CGMA (Chartered Global Management Accountant) asigură dezvoltarea oportunităților de carieră”.

CIMA Professional Qualification este unul dintre cele mai importante programe de calificare din lumea financiară și de business și unul dintre cele mai apreciate de angajatori. Studiile arată că 87% dintre angajatori ar plăti mai mult pentru a angaja un membru CIMA, iar primele 100 branduri mondiale aleg membri CIMA.

The Chartered Institute of Management Accountants colaborează în prezent cu doi furnizori de servicii educaționale, ExP Group și BPP Romania, care organizează cursuri suport pentru examenele CIMA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •