Predicția lui Bill Gates despre pandemie: Nu ne vom întoarce la „normal” până în 2022

Predictia lui Bill Gates despre pandemie: Nu ne vom intoarce la „normal” pana in 2022

Primul camion care transportă vaccinul coronavirus Pfizer-BioNTech a ieşit duminică dintr-o fabrică din Michigan şi se aşteaptă să ajungă la destinaţie luni, astfel încât personalul medical să poată administra vaccinul.

În ciuda optimismului general în vaccinul COVID-19 pe drumul său către poporul american, Bill Gates avertizează că pandemia coronavirusului nu este nici măcar aproape de sfârşit.

Gates este impresionat de progresul medicine în privinţa coronavirusului.   „Această activitate de vaccinare este fenomenală”, a spus Gates săptămâna trecută la Festivalul FinTech din Singapore, scrie TheBlaze.com.

„Ştii, am lucrat cu aceste companii farmaceutice, au făcut tot ce le stătea în putinţă. Slavă Domnului, acele vaccinuri vor pune capăt acestei pandemii”.   Gates a menţionat că ar putea exista şase vaccinuri COVID-19 gata până în primăvara anului 2021 şi se aşteaptă ca acestea să fie aprobate până în vara anului 2021.

Cu toate acestea, în ciuda optimismului său în vaccinul împotriva coronavirusului, Gates a spus că lumea nu va reveni la normal prea repede.

„Până în vara anului 2021, ţările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populaţiei mai mare decât în alte ţări. Deci, ţările bogate vor reveni în mare parte la normal”, a declarat Gates vineri pentru Hindustan Times.

„Trebuie cu adevărat să eliminăm acest virus, aproape peste tot sau altfel am văzut chiar şi în ţări care au făcut o treabă foarte bună – cum ar fi Australia sau Singapore sau Hong Kong sau Coreea de Sud – au întotdeauna un risc de reinfecţie,” a adăugat Gates.

„Deci, au fost nevoiţi să restricţioneze turismul şi alte călătorii, dar până în vară, acest lucru va începe să se deschidă”.

Gates a declarat: „Nu vor reveni total la normal, dar cândva în prima jumătate a anului 2022, cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”.

Duminică, CEO-ul Microsoft afirma că restricţiile provocate de pandemie vor ruina pe scară largă barurile şi restaurantele.   „Barurile şi restaurantele vor fi închise pe măsură ce vom intra în acest val”, a declarat Gates pentru CNN.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •