Apple și Google, printre cele mai valoroase branduri din lume – top Best Global Brands 2013

Apple și Google, printre cele mai valoroase branduri din lume

Compania de cosultanță, Interbrand, a publicat topul anual al celor mai valoroase branduri din lume. Pe primul loc în top 100 se află compania Apple, urmată de Google, Coca-Cola, IBM și Microsoft.

Topul Best Global Brands 2013 evaluează performanțele financiare ale celor mai importante branduri globale. Criteriile pentru a intra în top sunt legate de poziționarea pe piață, de cât de extinsă este o companie și de cum se plasează ea pe piețele emergente.

Din această perspectivă, Apple a reușit să aibă o creștere de 28 % față de anul trecut, detronând premiantul din 2012, Coca-Cola. Brandul are o valoare estimată la 98.316 miliarde de dolari.

Google a avut o creștere mai mare decât Apple, de 34 %, dar compania a fost  evaluată la o sumă mai mică de 93.291 miliarde de dolari. După 13 ani în care și-a păstrat prima poziție în top, Coca-Cola a crescut doar cu 2% față de 2012. Acum are o valoare estimată la 79.213 miliarde de dolari.

IBM, companie situată pe locul patru în top, are o valoare apreciată la 59.546 miliarde de dolari, iar Microsoft, aflat pe locul cinci valorează 46.947 miliarde de dolari.

„Vine o vreme când trebuie să recunoștem că lumea s-a schimbat radical și că nu există o altă variantă decât să ne adaptăm, altfel ajungem irelevanți. Lideri ai unor branduri precum Apple, dar și ale altor companii din topul Best Global Brands 2013 știu ce trebuie să facă și stiu cum să se ridice la nivelul așteptărilor noastre. Cu o convingere potrivit căreia nu trebuie doar să reziste, ci trebuie să și iasă triumfători în fața schimbărilor neprevăzute, ei folosesc noi modele de creativitate, de colaborare, de leadership pentru a duce mai departe o nouă realitate”, a declarat Jez Frampton, Global Chief Executive al Interbrand.

Facebook, deși se află pe locul 52 în top,  a fost marcată anul acesta de către Interbrand ca un brand cu o creștere importantă de 43% față de 2012. Brandul este evaluat la 7.732 miliarde de dolari.

Pe ultimul loc în top s-a situat Gap, evaluată la doar 3.920 miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •