Cine face afaceri în România: bărbații la vârsta a II-a dețin controlul, iar femeile vin puternic din urmă

Cine face afaceri in Romania barbatii la varsta a II-a detin controlul, iar femeile vin puternic din urma

Domenii de activitate

La nivel de domenii de activitate, statistica arată că bărbații sunt implicați, în principal, în firmele de construcţii (73%), transport (72,1%) , producţie (66%) şi comerţ (57,7%), în timp ce femeile sunt cel mai adesea prezente în domenii precum sănătatea şi asistenţa socială (57,3%), serviciile (52,9%), activităţile administrative (44,7%) şi cele cultural-educative (42,9%).

Care sunt însă cele mai atractive domenii de investiții? ,,Statisticile ONRC arată că cele mai interesante sectoare din acest an, judecând după numărul societăților noi înființate în primele 10 luni din 2018, sunt, în continuare comerțul și service-urile auto (22.190 firme), agricultura, silvicultura și pescuitul (16.137 firme), sectorul de prelucrare (12.063) și construcțiile (10227)”, arată analiza.

Dincolo de aceste sectoare, un potențial semnificativ îl înregistrează afacerile din IT&C.

Potrivit unui studiu KeysFin, în România activează, în prezent, peste 17.000 de firme de software, cu aproape 3.000 mai multe decât în anul de referință 2012. Afacerile acestora au trecut, anul trecut, de pragul de 4,9 miliarde de euro, iar în acest an se va depăși nivelul de 5,4 miliarde de euro.

,,Având în vedere dinamica economică mondială, investițiile în software, în tehnologie în general, au un potențial semnificativ, având în vedere mai ales calitatea resursei umane și raportul preț-calitate”, afirmă analiștii.

Analiza Frames&TrainYourBrain a fost realizată în luna noiembrie 2018, pe baza datelor oficiale comunicate de companii la Oficiul Național al Registrului Comerțului și datelor proprii, la nivelul primelor 10 luni din 2018. Statistica exclude datele privind dinamica PFA-urilor și a firmelor aflate în insolvență, faliment, radiate, dizolvate, aflate în proces de lichidare sau reorganizare judiciară.

Foto: Pixabay

Citește și Din doar 8 cuvinte esenţiale, fostul CEO Google a învățat cea mai importantă lecție a unui lider