Companiile se pregătesc de un an greu

perspectiva de crestere a companiilor este una retinuta

Conform studiului „Evoluția afacerilor în 2017” lansat astăzi de Valoria, pe fondul incertitudinii politice de la începutul anului, perspectiva de creștere a companiilor este una reținută. Nu mai puțin de 19% dintre companii se așteaptă în acest an la scăderea cifrei de afaceri, iar 43% prevăd o creștere de doar 1%-10% în 2017.

„Evoluția afacerilor în 2017 este o cercetare privind mediul de afaceri din România – complementul din teren al statisticilor economice la nivel național. Am adresat managerilor întrebările cele mai importante, care își găsesc răspuns până la urmă în contul de profit și pierdere sau în fluxul de numerar al companiei. Merită spus că, dacă despre  evoluția macro a economiei aflăm din statisticile oficiale, prin această cercetare aflăm despre evoluțiile prognozate ale companiilor, direct de la sursă”, spune Constantin Măgdălina, Expert Tendințe și Tehnologii Emergente, unul dintre autorii studiului.

Previziuni privind evoluția cifrei de afaceri

În conformitate cu răspunsurile primite, doar 28% dintre companii se așteaptă la o creștere de 10%-20% a cifrei de afaceri în acest an. Cele mai multe companii (43%) prevăd o creștere de 1%-10% a afacerii lor în 2017. Din analiza la nivel de industrii, procentele de creștere prevăzute pentru acest palier (1%-10%) sunt foarte diferite. Atfel, 54% dintre companiile din comerț spun că vor avea o asfel de creștere, 46% din industrie/producție, 41% din servicii și doar 33% din IT.  Companiile care se așteaptă la stagnarea sau scăderea cifrei de afaceri în acest an sunt: 16% din industrie, 13% din servicii, 8% din comerț, 11% din IT și 17% din construcții.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •