Copiii preferă tabletele pentru a se juca – studiu

Copiii preferă tabletele pentru a se juca - studiu

Copiii preferă să se joace pe tablete, mai mult decât pe smartphone-uri, potrivit unui studiu realizat de platforma de analize Mixpanel.

children tablet

Pe baza datelor extrase din 15 miliarde de tranzacții mobile pe lună, Mixpanel a stabilit că 77% dintre copii preferă jocurile pe tabletă, în comparație cu 10% care prefer smartphone-urile.

În cazul adulților, procentele se modifică radical. Doar 17% dintre adulți se joacă pe tablete, în timp ce 65% se joacă pe telefoane.

CEO-ul Mixpanel, Suhail Doshi, spune că rezultatele sunt, într-o oarecare măsură, de înțeles. Copiilor, în general le plac ecranele mari, în timp ce, pentru adulți, este mai comod să se joace pe telefoane, mai ales când sunt pe fugă, în drum muncă.

„Dezvoltatorii care realizează jocuri pentru copii ar trebui să se gândească să prioritizeze tabletele”, spune șeful departamentului de comunicare al Mixpanel, Nicole Leverich.

Un alt element interesant descoperit de Mixpanel este legat de cum se joacă cei mici. Studiul arată că doar 12% dintre copii se reîntorc la aceleași aplicații de jocuri după o lună. Prin comparație, 41% dintre adulți se întorc la aplicația folosită, chiar și după 30 de zile.

În ceea ce privește brandurile, cei mici folosesc în general iPad-urile și mai puțin tabletele cu Android.

***
Studiul realizat de Mixpanel a fost realizat în perioada iulie-august, în rândul a 1420 de companii și a 225 de milioane de consumatori.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •