Învață-l de mititel și-i va fi mai ușurel: de ce să îți crești copilul într-un mediu antreprenorial

Invata-l de mititel si-i va fi mai usurel: de ce sa iti cresti copiii intr-un mediu antreprenorial

Dacă ești un antreprenor și ai copii mici, este foarte posibil să te simți ca și cum ai fi implicat într-un război interior între a investi suficient timp și energie în afacere și a petrece suficient timp cu familia. Totuși, nu ar trebui să există o delimitare atât de mare între muncă și viața personală. De fapt, copiii pot beneficia foarte mult de pe seama faptului că se implică în activitățile afacerii tale. Învățați despre business de la o vârstă fragedă, ei pun mai multă valoare pe bani și au o etică a lucrului.

O etică a muncii

Cei mici dezvoltă o etică profesională mai bună atunci când trăiesc într-un mediu antreprenorial. Sunt două motive care determină acest lucru. În primul rând, ei experimentează operațiunile de afaceri din primă sursă. De exemplu, proprietarul restaurantului în care am lucrat o perioadă povestea că, înainte de deschidere, și-a adus copiii să-l ajute la curățenie și i-a plătit pentru asta, ca pe oricare angajat. Copiii înțeleg mai repede valoarea muncii dacă sunt aruncați în mijlocul acesteia.

În al doilea rând, și poate mai important, copiii dezvoltă o etică profesională pozitivă atunci când sunt expuși la prorpiul tău exemplu. Are un impact puternic să vadă că părintele – persoana cea mai influentă din viața lor – tratează munca grea ca pe o stare normală de lucruri.

Mai multă apreciere a banilor

Unul dintre cele mai mari beneficii ale faptului că înveți copiii despre antreprenoriat este că poți să-i inspiri un respect mai mare pentru bani. Unii copii ar putea să te creadă dacă le-ai spus că banii cresc în copaci, dar cei care sunt expuși la operațiuni de afaceri știu mai bine.

Gândire creativă

Să pornești și să extinzi nu o afacere nu este un lucru ușor. Problemele apar în mod inevitabil și depinde de tine să le rezolvi și să menții firma în mișcare în direcția corectă. În loc să ascunzi de copii provocările și obstacolele, ar trebui să îi expuneți în mod direct la ceea ce se întâmplă. Cu siguranță, este posibil că nu vor înțelege pe deplin orice situție, dar îi va ajuta să vadă cât de mult contează gândirea creativă, în momentul în care soluționați problema.

Abilități de interacționare cu oamenii

Unii copii sunt sociabili și prietenoși. Alții, tind să se închidă în sine și să devină mai timizi atunci când ajung să interacționeze cu adulți sau cu oamenii cu care nu sunt familiarizați.

Avantajul de a lucra într-un business mic este acela că te vezi forțat să interacționezi zi de zi cu persoane necunoscute. Acest lucru va îmbunătăți în mod semnificativ abilitățile copilului și, în majoritatea cazurilor, îl va transforma într-un bun agent de vânzări în cele din urmă. Ceea ce este foarte important nu doar în business, dar și în viața de zi cu zi.

Setare mai bună a obiectivelor

Capacitatea de a stabili și a atinge un obiectiv nu este chiar ceva propriu copiilor. Acestea au tendința să înceapă ceva, apoi să renunțe fără a duce la bun sfârșit. Undeva între entuziasmul de a se angaja într-o aventură și plăcerea de a ajunge la produsul finit, copii se plictisesc și își pierd sentimentul de scop. Din fericire, cercetările arată că, prin conversație și interacțiune, părinții contribuie, de fapt, la formarea unei „socializări academice” a copilului.

În consecință, aceștia pot să facă legături între comportamentele actuale și obiectivele viitoare. Deci, dacă petreci mai mult timp alături de copii într-un cadru antreprenorial, unde obiectivele sunt clare și în permanență urmărite, poți accelera nivelul de socializare academică și să-i dai copilului un avantaj în cursa spre succes.

Provocarea principală va fi să găsești activități potrivite vârstei copiilor. Evident, copiii foarte mici nu vor face față unor sarcini complexe, dar pot beneficia și de pe simplul fapt că sunt mereu în preajma ta și îi faci să se cumva implicați în activitate. Le poți da mai mută responsabilitate pe măsură ce cresc.

Foto: sasint / Pixabay

  •  
  •  
  •  
  •  
  •