Cum ar arăta lumea dacă țările ar fi la fel de mari ca populația online

Cum ar arăta lumea dacă țările ar fi la fel de mari ca populația online

Internetul pe care îl vedem în fiecare zi reprezintă o infinitate de părți  compuse din tot ceea ce trimitem către prieteni și familie sau din site-urile care au devenit parte din rutina noastră zilnică.

InternetPopulation2011_HexCartogram_v6_2_LD-1000

Practic, fiecare dintre noi construiește Internetul în fiecare zi, spun cei de la The Atlantic. Pornind de la importanța pe care internetul a căpătat-o, Oxford Internet Institute a realizat un proiect denumit Information Geographies.

Proiectul și-a propus să evidențieze două seturi de date. Unul arată mărimea populației online în funcție de țară, dar și procentul în raport cu numărul total al populației.

Spre exemplu, în Canada deși un număr mic de oameni „populează” spațiul internautic, peste 80% dintre ei sunt online. China, pe de altă parte, deși are o populație numeroasă, jumătate din ea nu este online.

Proiectul arată, de asemenea, că Noua Zeelandă, Qatar, Canada și Coreea de Sud sunt statele cu cel mai mare procent de populație online.

În același timp, Information Geographies expune două trenduri. În primul rând, Asia constribuie la creșterea „populației” Internetului. 42% dintre utilizatorii de Internet trăiesc în China, India, Japonia. Aceste state găzduiesc un număr de utilizatori mai mare decât Europa și America de Nord combinate. Al doilea trend se referă la țările din Africa  ce trec acum printr-o perioadă de creștere a numărului de utilizatori de Internet, creștere care a început în 2008.

Harta populației online arată, de asemenea, faptul că accesul la Internet este inegal. Mulți oameni sunt în continuare deconectați de la rețeaua globală. Autorii studiului subliniază în acest sens că „doar o treime din populația lumii au acces la Internet”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •