CEO-ul Google: „Inteligenţa artificială (AI) trebuie să fie reglementată”

CEO-ul companiei Google: „Inteligenta artificiala (AI) trebuie sa fie reglementata”

Inteligenţa artificială (AI) este „prea importantă” pentru a nu fi reglementată, din cauza distrugerilor pe care ar putea să le provoace dacă va rămâne nesupravegheată, a declarat CEO-ul companiei Google, citat de Press Association.

Potrivit lui Sundar Pichai (CEO-ul Alphabet, grupul ce deţine Google, n.r.), utilizarea corectă a AI are potenţialul de a salva multe vieţi, însă o serie de chestiuni precum „deepfake” şi „utilizările infame ale recunoaşterii faciale” au demonstrat că inteligenţa artificială poate reprezenta în acelaşi timp şi un pericol pentru siguranţa publică.

Citește și: Cele mai mari preconcepții despre inteligența artificială

Într-un articol apărut în Financial Times, Sundar Pichai afirmă că reglementarea tehnologiei este necesară pentru a preveni ca AI să fie influenţată de diverse prejudecăţi, dar şi pentru a proteja siguranţa publică şi intimitatea oamenilor.

„Crescând în India, eram fascinat de tehnologie. Fiecare invenţie nouă a schimbat viaţa familiei mele în moduri semnificative. Telefonul ne-a scutit de drumuri lungi la spital pentru aflarea rezultatelor analizelor. Frigiderul ne-a permis să pierdem mai puţin timp pregătind mesele, iar televiziunea ne-a permis să vedem actualităţi din lumea largă şi meciuri de crichet pe care, până atunci, doar ni le imaginam în timp ce le ascultam la posturile radiofonice pe unde scurte”, a declarat el.

CEO-ul companiei Google: „Inteligenţa artificială (AI) trebuie să fie reglementată”

„Acum, a devenit un privilegiu pentru mine să modelez noile tehnologii şi sper că ele vor schimba în bine vieţile oamenilor de peste tot. Una dintre cele mai promiţătoare este inteligenţa artificială”.

„Totuşi, istoria este plină de exemple despre modul în care virtuţile unei tehnologii nu sunt garantate. Motoarele cu combustie internă le-au permis oamenilor să călătorească dincolo de zonele lor de origine, dar au cauzat mai multe accidente. Internetul a făcut posibil să intri în contact cu oricine şi să primeşte informaţii de oriunde, dar a făcut şi mai uşoară răspândirea dezinformării”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •