Pași pentru inițierea unei microîntreprinderi online

Pasi pentru initierea unei afaceri online

Există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă garanta succesul atunci când începeți o afacere online. Oricine, de la începător până la antreprenor experimentat, poate beneficia de acest proces în învățarea modului de a începe o afacere online.

Începeți o afacere care să satisfacă o nevoie.

Majoritatea oamenilor fac greșeala de a căuta un produs în primul rând și apoi o piață pentru acel produs.

Citește și: Șapte strategii pentru a vă dezvolta afacerea online

Pentru a vă spori șansele de succes, începeți cu o piață. Trucul este găsirea unui grup de oameni care caută o soluție la o problemă, dar nu găsesc multe rezultate. Internetul facilitează acest tip de cercetare de piață:
Vizitați forumurile online pentru a vedea ce întrebări își pun oamenii și ce probleme încearcă să rezolve.
Efectuați cercetări de cuvinte cheie pentru a găsi cuvinte cheie pe care le caută multă lume, dar nu au o concurență mare cu alte site-uri.
Verificați concurenții dvs. potențiali vizitând site-urile lor și luați notă de ceea ce fac pentru a satisface cererea. Apoi, puteți utiliza ceea ce ați învățat și puteți crea un produs pentru o piață care există deja – ș să o faceți mai bine decât concurența.

Proiectați și construiți site-ul.

După ce ați obținut cercetarea de piață și produsul și ați blocat procesul de vânzare, acum sunteți pregătit pentru designul dvs. web. Nu uitați să-l păstrați simplu. Aveți mai puțin de cinci secunde pentru a atrage atenția.

Alegeți unul sau două fonturi simple pe un fundal alb.
Faceți-vă navigarea clară și simplă și la fel pe fiecare pagină.
Folosiți grafică, audio sau video numai dacă vă îmbunătățesc mesajul.
Includeți o ofertă de înscriere, astfel încât să puteți colecta adrese de e-mail.
Faceți procesul de cumpărare ușor – nu mai mult de două clicuri între clientul potențial și plată.
Site-ul dvs. este magazinul dvs. online, așa că faceți-l ușor de navigat pentru clienți.

Folosiți motoarele de căutare pentru a conduce cumpărători pe site-ul dvs.

Publicitatea cu plată pe clic este cea mai simplă modalitate de a obține trafic pe un site nou. Are două avantaje față de așteptarea ca traficul să vină organic. În primul rând, anunțurile PPC apar în paginile de căutare imediat, iar în al doilea rând, anunțurile PPC vă permit să testați diferite cuvinte cheie, precum și titluri, prețuri și abordări de vânzare. Nu numai că obțineți trafic imediat, dar puteți utiliza și reclame PPC pentru a descoperi cele mai bune cuvinte cheie cu cea mai mare conversie. Apoi, puteți distribui cuvintele cheie pe site-ul dvs. în copie și cod, ceea ce vă va ajuta clasarea în rezultatele căutării organice.

Citește și: Cum să începeți o afacere online cu sediul acasă

 Stabiliți-vă o reputație de expert

Oamenii folosesc internetul pentru a găsi informații. Oferiți aceste informații gratuit și veți vedea mai mult trafic și clasamente mai bune în motoarele de căutare. Secretul constă în includerea întotdeauna a unui link către site-ul dvs. cu fiecare informație.

Oferiți conținut gratuit și expert. Creați articole, videoclipuri sau orice alt conținut pe care oamenii îl vor considera utili. Distribuie conținutul respectiv prin directoare de articole online sau site-uri de social media.
Includeți linkuri „trimiteți unui prieten” cu conținut valoros pe site-ul dvs. web.
Deveniți un expert activ în forumurile industriei și site-urile de rețele sociale în care piața dvs. țintă se închide.

Creșteți veniturile prin vânzări

Cel puțin 36 la sută dintre persoanele care au cumpărat de la dvs. o să cumpere din nou. Închiderea acelei prime vânzări este de departe cea mai dificilă parte – fără să mai vorbim de cea mai scumpă. Puteți convinge clienții să revină prin câteva tactici:  Oferiți produse care completează achiziția inițială. Trimiteți cupoane electronice de fidelitate pe care le pot răscumpăra la următoarea vizită.
Oferiți produse conexe pe pagina dvs. după ce au cumpărat.

Citește și: Sfaturi pentru a lansa o afacere online de succes

Recompensați clienții pentru loialitatea lor și vor deveni și mai fideli.

Internetul se schimbă atât de rapid încât un an online este egal cu aproximativ cinci ani în lumea reală. Dar principiile modului de a începe și a dezvolta o afacere online de succes nu s-au schimbat deloc. Dacă începeți doar o afacere mică online, rămâneți la această secvență.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •