De ce tinerii rebeli devin antreprenori de succes

De ce tinerii rebeli devin antreprenori de succes

Antreprenorii de succes au fost rebeli în tinerețe. Este concluzia unui studiu efectuat de  Yona Rubinstein, profesor în cadrul London School of Economics și de Ross Levine, profesor al Școlii de Business Haas din Universitatea din California, informeaază spring.org.uk.

Studiul a durat câțiva ani și a urmărit parcursul a peste 12.000 de adolescent americani până la maturitate. Cei doi profesori au stabilit că cei care au ajuns să fie antreprenori de succes au fost în marea majoritate, adolescenți agresivi, implicați în acțiuni ilicite sau riscante.

Pe parcursul studiului, Yona Rubinstein și Ross Levine au urmărit factori de ordin cognitiv asociați cu cei care ajung oameni de afaceri. Studiul a arătat că astfel de persoane sunt inteligente, cu încredere foarte mare în sine, bine educați și au o atracția mare spre risc. De altfel, acesta este elementul care face diferența între cei care pun bazele propriilor afaceri și cei care râmn la stadiul de angajați.

Un aspect contradictoriu pe care studiul îl evidențiază este faptul că, deși ca adolescenții antreprenorii de succes au fost înclinați spre ,,ilegalități”, ei proveneau din familii stabile, cu educație solidă și cu venituri mari.

Raportat la gen, în condițiile în care bărbații tind să fie mai agresivi, ei își asumă cele mai multe riscuri. Prin urmare, din toți cei 12.000 de americani studiați, doar 28% dintre ei sunt femei antreprenor.

Din punct de vedere al câștigurilor, înclinația către risc se reflectă și în venituri. Antreprenorii de succes au venituri, potrivit studiului, cu 41% mai mari pe ora decât angajații obișnuiți.

Cercetătorii recomandă, pe baza studiului, ca astfel de persoane care își asumă foarte multe riscuri să aibă în echipa lor persoane mult mai logice și raționale, pentru a evita situații extreme.

Puteți descărca studiul integral de aici nber.org.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •