Top 500 Forbes – Care sunt cei mai bogați români

Top 500 Forbes - Care sunt cei mai bogați români

Ioan Nicolae, patronul grupului de firme InterAgro, conduce topul „Forbes 500 de miliardari”, cu o avere estimată la 1.1 miliarde de euro.

Top zece al miliardarilor români este completat de Dan Grigore Adamescu, cu o avere de 950 de milioane de euro, de Frank Timiș și Ion Țiriac, care, la egalitate, au câte 850 de milioane de euro fiecare, de Veronica Gușă de Drăgan (550 de milioane de euro), de Gabriel Comănescu (500 de milioane de euro), de Gruia Stoica (470 de milioane de euro), de Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), de Zoltan Teszari (370 de milioane de euro) și de frații Dragoș și Damian Pavăl (360 de milioane de euro).

O parte dintre miliardarii prezenți în topul de anul trecut întocmit de Forbes nu au mai intrat în ediția de anul acesta. Publicația motivează aceste ieșiri ca urmare a pierderilor suferite de firmele lor sau de intrări în insolvență. Printre cei care nu au mai reușit să intre în top de află Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu-Vântu sau ministrul pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini.

În top 500 de anul acesta au intrat și 47 de femei, printre care se află Camelia Șucu sau designerul Irina Schrotter. Media de vârstă a miliardarilor este de 52 de ani. Cel mai tânăr miliardar este Edward Popescu care la 30 de ani conduce afacere în domeniul imobiliarelor deținută de familia lui.

De asemenea, în comparație cu anul 2012, averile cumulate ale miliardarilor din top 500 este cu 1.6 miliarde de euro mai mică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •