Cele mai bogate femei din industria tehnologiei

Potrivit celui mai recent top realizat de Forbes, al celor mai bogați oameni din tehnologie, într-o listă de 100 de nume, se regăsesc doar șapte femei. Dintre ele, unele sunt fondatoare ale unor companii inovatoare, iar altele au moștenit imperii de le predecesorii lor, scrie forbes.com. Iată care sunt cele mai bogate femei din tech.

Patru dintre cele șapte se află în Statele Unite ale Americii, celelalte trei poziții fiind ocupate de femei din Elveția, China și Hong Kong. Prima este Zhou Qunfei, fondatoarea Lens Technology, un furnizor de materie primă pentru ecrane de laptop și dispozpozitive mobile. Compania a fost pornită în anul 2003 și acum are peste 60.000 de angajați. Averea lui Zhou Qunfei este estimată la 7,5 miliarde de dolari.

Denise Coates are în cont aproape 3 miliarde de dolari mulțumită Bet365 o companie de jocuri de noroc online pe care a lansat-o în anul 2000. Judy Faulkner, cu o avere de 2,6 miliarde de dolari a fondat Epic Systems, un software care este folosit pentru a ține la zi fișele medicale ale americanilor.

Meg Whitman nu este fondatoarea unei companii, dar va fi în curând CEO al HP Enterprise, după scindarea gigantului programată pentru luna noiembrie a acestui an. Averea acesteia este estimata la 2.2 miliarde de dolari.

Văduva lui Steve Jobs, Laurene Powell Jobs a moștenit acțiunile acestuia, iar acum averea sa este estimată la 21,4 miliarde de dolari, ea fiind cea mai bogată femeie din industria tech la ora actuală. Laurene este urmată în top de Dagmar Dolby, care a moștenit Dolby Laboratories DLB după moartea soțului său. Eva Marie Bucher Haefner (Elveția) deține din 2012 jumătate din acțiunile tatălui său în compania de software Computer Associates (CA Technologies.)

Cel mai bogat om din industrie este Bill Gates cu o avere de 79,6 miliarde de dolari. Pe locul doi se află Larry Ellison, fondator al firmei de software Oracle (50 de miliarde de dolari), iar pe locul al treilea este Jeff Bezos (Amazon, 47,8 miliarde dolari). Cel mai tânăr om din listă este Evan Spiegel, fondatorul Snapchat, care are 25 de ani și o avere de 2,1 miliarde de dolari, iar cel mai în vârstă este Gordon Moore (Intel), la 86 de ani și o avere de 6 miliarde de dolari. Din întregul top doar șase persoane au averi moștenite.