Apple și-a deschis primul magazin din America Latină (Video)

Compania Apple și-a deschis primul magazin din America Latină. Mai exact, Apple are un nou magazin în Brazilia, în Rio de Janeiro, potrivit CNN.

Sursă foto: AFP

Sursă foto: AFP

Apple a luat decizia strategică să-și extinde lanțul de magazine și în America Latină, înainte de Cupa Mondială de Fotbal și de Jocurile Olimpice de vară, din anul 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro.

Citește și 3 ponturi de negociere învăţate de la Steve Jobs

Magazinul a fost inaugurat sâmbătă, pe 15 februarie, și a fost vizitat de aproximativ 1.700 de brazilieni. Acest număr nu face decât să demonstreze că, poate, iPhone a ajuns la saturație în America de Nord, dar nu și în America Latină, un nou teritoriu care trebuie cucerit, comentează cei de la CNN.

„Rio este un oraș extraordinar. Și vrem ca magazinul să funcționeze special pentru Cupa Mondială de Fotbal și pentru Jocurile Olimpice din 2016”, a declarat Peter Oppenheimer, CFO al Apple, pentru o publicație locală.

Citește și Cota de piață a Apple, în scădere

De ce au ales cei de la Apple să se dezvolte în Brazilia și nu în altă țară din America Latină? Răspunsul este simplu. Brazilia este cea mai mare țară de pe continent, cu o populație de aproximativ 200 de milioane de oameni, și a demonstrat un apetit uriaș pentru iPhone-uri.

Asta în ciuda prețurilor, care sunt cele mai mari din lume din cauza taxelor de import. De exemplu, un iPhone 5s, care în America de Nord costă 649 de dolari, în Brazilia ajunge la 1.174 de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •