Ar trebui rețelele de socializare să devină servicii cu plată? – VIDEO

Ar fi cineva dispus să plătească pentru a folosi rețelele de socializare?Un startup britanic și-a pus această întrebare și a inițiat un sondaj în rândul a 5000 de utilizatori de Internet din Marea Britanie.

socialsafeSondajul realizat de cei de la SocialSafe și-a propus să stabilească dacă și câtă nevoie au oamenii de Facebook, de Twitter sau de alte rețele de socializare, dar și să afle ce opinie au oamenii despre faptul că agențiile de publiciate se folosesc de datele noastre pentru a-și crește vânzările.

Scopul final al sondajului a fost acela de a stabili dacă oameni ar plăti pentru un nou tip de serviciu, unul care să îi ajute să își țină informațiile, pozele protejate de publicitari.

Potrivit sondajului, 64% din cei intervievați se consideră nemulțumiți pentru că rețelele de socializare practic vând informațiile personale ale utilizatorilor către agențiile de publicitate.

10% dintre ei sunt de părere că oferirea de informații personale ar trebui interzisă. Pe de altă parte, însă, recunosc că aceasta este o problemă a faptului că rețelele de socializare sunt gratuite și că ele trebuie să își găsească o anumită sursă de venit.

Dacă ne uităm  la cifrele celor care au răspuns la întrebarea cum s-ar simți dacă și-ar pierde, de exemplu contul de Facebook, 58%  au spus că ar fi enervați sau devastate de o asemenea situație.

În condițiile în care mare parte dintre cei care au participat la sondaj consideră că rețelele de socializare sunt o parte importantă din viața lor și că într-adevăr, securitatea datelor personale este o problemă, cei de la SocialSafe sunt de părere că acel serviciu cu plată de protecție a informațiilor ar putea deveni o variantă viabilă pentru mulți utilizatori.

În 2012, Gary Kovacs, pe atunci CEO al Mozilla Corporation, actual CEO al AVG Technologies punea și el această problemă a securtității datelor. De altfel, el a lansat în acea perioadă un program care azi se numește Lightbeam și permite utilizatorilor să afle care sunt companiile sau agențiile de publicitate care le urmăresc activitatea.

La primul test pe care Kovacs l-a realizat el a stabilit că într-o zi de muncă obișnuită, aproximativ 150 de astfel de companii ajung să acceseze datele sale personale, fără acordul său.

De aici și întrebarea pe care specialiștii continuă să o pună. Ați plăti pentru a accesa rețelele de socializare dacă ați avea garanția că datele voastre ar rămâne confidențiale?

Sursă: wallblog.co.uk, ted.com

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •