Bill Gates recunoaște: Microsoft ar fi vrut să cumpere WhatsApp

Bill Gates a declarat într-un interviu pentru publicația Rolling Stones că și Microsoft ar fi vrut să achiziționeze aplicația WhatsApp.

 

Cofondatorul Microsoft a recunoscut, însă, că cel mai probabil, compania sa nu ar fi plătit chiar 19 miliarde de dolari, așa cum a facut Facebook, pentru a prelua aplicația. În același timp, Gates admite că Zuckerberg a avut, în această achiziție, o atitudine agresivă, dar justificată.

„Înseamnă că Mark Zuckerberg vrea să aducă Facebook la următorul nivel”, este de părere Gates.

Întrebat dacă, din acest punct de vedere, crede că fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, se aseamănă cu el, Bill Gates le-a spus celor de la Rolling Stones că, într-o oarecare măsură, povestea celor doi este similară. Amândoi au renunțat la studii, amândoi au avut încredere în ceea ce pot face.

Pe de altă parte, însă, Gates spune că Mark este un mai bun manager de produs.

„Eu pun accentul mai mult pe coduri. Eu pornesc de la arhitectură, Mark de la produse. Steve Jobs, de exemplu, punea accentul pe estetică”, spune Bill Gates în interviu.

Citește și A vrut Google să cumpere WhatsApp?

Facebook a luat decizia de a achiziționa aplicația WhatsApp în luna februarie pentru o sumă record de 19 miliarde de dolari.

„WhatsApp va continua să opereze independent alături de Facebook. Produsul va rămâne neschimbat. În următorii ani vom munci din greu pentru a ajuta WhatsApp pentru a crește și pentru a se conecta cu toată lumea”, a declarat atunci fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Sursă: rollingstone.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •