Cele mai bune aplicaţii financiare din 2014

Cele mai bune aplicaţii financiare din 2014

Prin aplicaţii pe telefonul mobil poţi să-ţi gestionezi banii. Potrivit unui studiu realizat de Financial Industry Regulatory Authority’s Investor Education Foundation, 19% dintre americani cheltuiesc mai mulţi bani decât câştigă. 

Ca urmare, au apărut aplicaţii financiare pe mobil care îi ajută să urmărească unde se duc banii şi când li se golesc conturile. CNBC prezintă şapte astfel de aplicaţii gratuite:

1. Manilla

(iOS, Android)

Aplicaţia dezvoltată de Hearst Corporation trimite notificări cu impulsuri pentru a anunţa că o factură a ajuns la scadenţă. În plus, ea permite să urmăreşti balanţa de intrări şi ieşiri de la conturile bancare şi de credit, contul de Groupon sau booking-urile de călătorie. Poţi astfel să vezi ce datorezi şi ce puncte-bonus ai primit (şi când expiră acestea).

2. Expensify

(iOS, Android)

Călătoriile de afaceri nu sunt foarte distractive, mai ales când trebuie să ţii cont de cheltuieli. Expensify te ajută să urmăreşti ce cheltuieşti şi-ţi permite să păstrezi un jurnal de bord cu imaginile  facturilor (care sunt scanate automat şi introduse la capitolul cheltuieli).

3. Mint

(iOS, Android)

Citat frecvent ca unul dintre cele mai bune software-uri financiare de către site-uri precum Wired, CNET sau Digital Trends, Mint îţi permite să urmăreşti balanţa de plăţi ale contului bancar în timp real. Aplicaţia îţi trimite o alertă atunci când eşti pe cale să-ţi depăşeşti bugetul şi-ţi permite să-ţi gestionezi cheltuielile. Poţi, de asemenea, să adaugi în aplicaţie mai multe cărţi de credit, împrumuturi sau conturi de pensii şi să vizualizezi o situaţie lunară a cheltuielilor atât sub formă de grafic, cât şi de diagramă.

4. PayPal

(iOS, Android)

Dacă sunteţi un utilizator frecvent al contului PayPal, de cumpărături online sau alte tranzacţii, această aplicaţie vă ajută să ţineţi lucrurile sub control. Ea vă poate ajuta să vă monitorizaţi activitatea şi să transferaţi bani prietenilor.

5. MoneyWise

(Android)

MoneyWise nu este legată de un site sau de un serviciu online, astfel încât poate fi folosită fără să fie nevoie de o conexiune la Internet. Cu ajutorul acestei aplicaţii, pot fi create şi editate bugete şi se pot urmări cheltuielile recurente.

6.Check

(iOS, Android)

În timp ce multe aplicaţii doar îţi vor aminti de facturile pe care trebuie să le plăteşti sau le vor include în bugetul tău de cheltuieli, Check îţi permite să le plăteşti de pe telefonul mobil, fie manual sau prin plăţi automate programate. Aplicaţia este legată şi la contul bancar sau de card şi te anunţă atunci când fondurile se diminuează sau limita de credit este aproape atinsă.

7. LevelMoney

(iOS)

LevelMoney nu-şi propune să-i copleşească pe utilizatori cu o interfaţă complicată. Este o modalitate simplă de a monitoriza bugetul, importând date de la conturi multiple din peste 100 de bănci americane. De asemenea, aplicaţia detectează cheltuielile fixe şi-ţi arată în fiecare zi, săptămână şi lună când ţi-ai depăşit bugetul.