Dacă ești marketer, cel mai probabil ești foarte familiar cu încercarea de a crește gradul de conștientizare a brandu tău, de asemenea, reducerea costurilor. Uneori, aceste două obiective se simt contradictorii, dar nu trebuie să fie. Social media a permis posibilitatea videoclipurilor virale.
Aceste videoclipuri nu trebuie să aibă un buget ridicat și au potențialul de a face din brandul tău un fenomen cultural. Unii oameni cred că videoclipurile virale sunt create pur întâmplător, dar nu este adevărat. Poți crea intenționat conținut video care va face sute de mii de oameni să vorbească despre compania ta. Pare uimitor, nu? Următoarele sfaturi te vor ajuta să faci conținut video viral – în special cu un buget mai redus:
Alege un anumit public țintă.
Când faci un videoclip viral, trebuie să determini mai întâi publicul țintă. Deoarece speri că toată lumea îți va viziona videoclipul, poate fi tentant să încerci să folosești un public mult prea larg ca țintă, dar acest lucru va fi aproape sigur un dezavantaj major.
Dacă publicul ales este prea general, mesajul va fi prea vag pentru a fi extrem de plin de emoție. Amintește-ți, videoclipurile care rezonează cu oamenii sunt cele care devin virale, așa că transmiterea emoțiilor este vitală. Din păcate, este aproape imposibil să fii plin de emoție fără să fii specific, scrie business.com.
Citește și: Cum îți îmbunătățești prezența pe social media fără să-ți afecteze bugetul
Odată ce publicul specific este ales, află tot ce poți despre caracteristicile acelui public. Niciun detaliu nu este prea mic. Tot ceea ce înveți îți va fi de ajutor în crearea unui mesaj viral. Oamenii din această audiență au o tendință politică puternică, o experiență împărtășită din anii copilariei lor sau o obsesie comună pentru ceva anume?
Aceste detalii te vor ajuta să determini direcția și tonul videoclipului tău.
Scopul este să captezi întreaga atenție a publicului vizat. După ce ai obținut o conștientizare totală în rândul acestei audiențe, alte audiențe vor avea curiozitatea de a vedea videoclipul. Aceasta este succesiunea evenimentelor care vor face ca videoclipul să fie un fenomen. Dacă poți profita de energia din spatele lucrurilor care suscită interesul publicului tău, șansele de a crea un videoclip viral vor crește.
Profită de aplicațiile de editare video.
Nu mai ai nevoie de echipamente de mii de dolari pentru a crea un videoclip interesant, care să fie distribuit masic. Poți utiliza propriul telefon pentru a înregistra și edita videoclipuri cu potențial real, viral.
În experiența mea personală ca antreprenor, cu aplicații precum VideoBoost, o aplicație din suita BoostApps, poți ajunge să faci videoclipuri distractive, educaționale, profesionale și complexe, totul fără un buget prea mare. Printre o serie de alte opțiuni, VideoBoost este excelent pentru videoclipuri scurte, antrenante, care pot fi editate și postate rapid folosind șabloanele și instrumentele video pre-existente.
Citește și: Tendințe în comerțul electronic pentru 2020
Aplicațiile de editare video sunt ieftine (cele mai multe dintre ele) și ușor de utilizat. De obicei, nu va trebui să angajezi o persoană special instruită în editarea video pentru a crea un videoclip. Oricine din echipa ta poate filma și edita, ceea ce va fi un avantaj imens pentru bugetul tău.
Nu numai că aceste aplicații sunt ușor de utilizat, dar sunt și distractive. Aceste aplicații îți permit să experimentezi până când vei găsi ceva care să se potrivească cu tine și brandul tău.
Atenție la estetică.
Estetica videoclipului tău este ceea ce inițial atrage atenția unei persoane. Trebuie să le oferi oamenilor un motiv să se uite înainte să știe ce vor vedea. Din acest motiv, trebuie să ai un design plăcut din punct de vedere vizual. Există mai multe modalități de a face acest lucru fără a afecta bugetul.
Citește și: Cum să maximizezi bugetul pentru marketingul de conținut al afacerii tale
Este important de reținut cum se potrivește estetica videoclipului tău cu platforma utilizată. Social media este platforma în care sunt răspândite videoclipuri virale, așa că ar trebui să te gândești la modul în care funcționează estetica ta cu diverse platforme de social media. Din fericire, multe aplicații și instrumente centrate pe videoclip au șabloane pentru a ajuta la crearea esteticii videoclipului tău pentru a îți atinge obiectivele.
Fii în pas cu vremurile
O modalitate ușoară de a face conținutul video să devină viral este ca acesta să acorde atenție problemelor de top din momentul actual. Conținutul viral este adesea format din alt conținut viral. Acesta este motivul pentru care parodiile au adesea succes. Aceștia împrumută din popularitatea știrilor de top sau a faimei celebrităților și adaugă ceva propriu. Parodia nu este singura modalitate de a face acest lucru, dar este o metodă de mare succes.
Cheia împrumutului din idei populare este să te asiguri că ideile sunt actuale. Conținutul tău va părea mai original dacă parodiezi un citat din știrile de ieri, decât dacă însușești o figură celebră din ultimul deceniu. Conținutul poate deveni viral peste noapte dacă o faci corect, dar actualitatea este crucială pentru succes.
Când observi ceva în tendințe în topuri, acel lucru nu va fi în tendință pentru totdeauna. Nu aștepta prea mult pentru a crea un video care face referire la subiecte populare, deoarece cineva ți-ar putea lua-o înainte.
Citește și: Cum să creezi conținut care să devină viral în 2020
Apelează la emoțiile publicului.
Cel mai bun mod de a-i determina pe oameni să-ți împărtășească videoclipul este să îi faci să simtă ceva. Este o emoție care motivează un public să facă clic pe „partajare”, mai degrabă decât să continue să deruleze conținutul și să uite că au văzut vreodată videoclipul tău.
Primul pas în atingerea emoției este de a alege la ce emoții să apelezi. Îți vei face publicul să râdă sau să plângă? Va fi inspirat, șocant, amuzat sau toate cele de mai sus? Deși fiecare emoție este puternică, emoțiile care îi motivează cel mai bine pe oameni către brandul tău sunt cele care îi fac să se simtă bine cu ei înșiși și cu viața lor.
Indiferent de emoția pe care o alegi, impactul acelei emoții va fi cu adevărat resimțit. Testează-ți conținutul în fața câtorva persoane. Obține feedback și ajustează în consecință. Multe videoclipuri au eșuat pentru că era clar că a existat o încercare de a fi amuzant și, cu toate acestea, nimeni nu a râs de fapt – nu lăsa acest lucru să ți se întâmple.
Citește și: Folosește social media pentru a îți crește afacerea