Cum puteți modifica e-mail-urile după ce ați apăsat ”Trimitere”

Se întâmplă ca uneori, din grabă sau neatenție, să apăsăm butonul ”Trimitere” înainte de a finaliza și reciti un e-mail. 

Există, totuși, câteva setări pe care le putem face în serviciile de e-mail Google și Outlook pentru a amâna trimiterea unui mesaj on-line. De asemenea, în perioada în care e-mail-ul este amânat, putem opera modificări asupra textului.

Google

Serviciul de mail al Google are opțiunea ”Undo”, care poate amâna un mesaj pentru 5-30 de secunde, înainte de a-l trimite, susțin cei de la AVC. Pentru a activa setarea, trebuie să intrați în ”Settings”, apoi selectați ”Labs”, iar prima opțiune care va apărea este ”Anulați trimiterea”. De precizat, totuși, că mesajul nu va fi anulat, doar ținut pe loc pentru câteva secunde. Nu uitați să salvați.

De asemenea, puteți pregăti și câteva mesaje predefinite. Opțiunea se află în aceeași pagină, mai jos.

Outlook

La Outlook, puteți opta pentru o durata mai mare de amânare a trimiterii e-mail-ului. Pentru a o activa, faceți click pe ”Home” – ”Rules” – ”Manage rules and alerts”. Apoi alegeți ”New Rule” și ”Apply rule on messages I send”. Outlook vă va ruga să confirmați că vreți să aplicați această regulă pentru toate e-mail-urile. Ulterior, setați ”Defer delivery by a number of minutes”, iar în secțiunea ”a number of” selectați timpul pe care îl doriți respectat, inainte de a trimite mesajele on-line.

(Foto: mashable.com)