Neetzan Zimmerman este redactor al publicației Wall Street Journal. Rolul lui este acela de a crea conținut care are potențial să devină viral. În general, postările lui ating chiar și 30 de milioane de vizualizări lună de lună.
Cum de ajunge la o astfel de cifră? In nici un caz printr-o formulă exacta matematică, ci prin intermediul emoțiilor, explică cei de la fastcodesign.com.
Cercetările recente realizate în domeniu demonstrează clar ceea ce deja era înțeles: emoțiile sunt secretul clipurilor virale. Articolele, clipurile care evocă emoții pozitive au un potențial mai mare de a deveni virale decât ceva ce transmite emoții negative.
Aceleași cercetări arată că și emoțiile extreme precum furia sau râsul puternic pot face ca un material să devină viral.
Un studiu realizat de o fundație americană de știință a adunat reacțiile oamenilor în fața unei colecții de clipuri care făceau apel la tot felul de emoții. O parte dintre voluntari au fost puși să vadă clipuri haioase, virale pe YouTube, iar alții au putut urmării clipuri din ală zona opusă a emoțiilor (furie, neplăcere), in timp ce o altă parte dintre voluntari a urmărit clipuri neutre din punct de vedere emoțional.
Fiecare dintre ei au fost apoi întrebați ce clipuri ar vrea să împărțășească și celorlați. Cei care au trăit emoții pozitive după ce au văzut clipurile au fost într-o proporție mai mare dorinici să arate și altora ceea ce ei au văzut. Și cum emoțiile în sine sunt contagioase, această „contagiune” se transmite indirect și în cazul clipurilor.
Dincolo de emoții, însă, specialiștii consideră că există și alți factori care influențează dacă un clip ajunge sau nu viral precum calitatea conținutului, promovarea de marketing, dar și folosirea rețelelor de socializare.