Facebook ar putea deveni instituție bancară

Rețeaua de socializare Facebook a decis să încerce o nouă arie de activitate. Compania plănuiește să ofere servicii financiare de remitere de bani în formă electronică.

facebook

Potrivit Financial Times, Facebook a cerut deja o aprobare din partea Irlandei pentru ca utilizatorii să se poată folosi de rețeaua de socializare pentru a depozita bani pe care să îi folosească ulterior în schimburi monetare.

Cu autorizația primită de la Banca Centrală a Irlandei, Facebook ar deveni o instituție de tip „e-money” care i-ar permite să efectueze tranzacții cu bani electronici sub procesul denumit „passporting”.

După Irlanda, Facebook plănuiește să realizeze o serie de parteneriate și cu start-up-uri din Londra specializate în servicii de transfer monetar international online și prin intermediul smartphone-urilor.

Citește și Zuckerberg investește în realitatea virtuală – De ce a cumpărat Facebook startup-ul Oculus Rift

De altfel, Facebook ar fi încercat deja să recruteze unul dintre co-fondatorii unuia dintre start-up-uri (Azimo) pentru suma de zece milioane de dolari, cu scopul ca acesta să lucreze în cadrul departamentului de dezvoltare de afaceri a rețelei de socializare.

Pentru a obține autorizația în Irlanda, Facebook are nevoie de un capital de 350.000 de euro. Rețeaua de socializare efectuează deja câteva forme de transferuri monetare în Statele Unite, dar se raportează doar la plata de utilizare a unor aplicații.

Specialiștii spun că această inițiativă a Facebook arată faptul că ne aflăm într-o nouă eră, cea în care băncile tradiționale sunt provocare de noi forme de a face schimburi de bani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •