Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing

Antreprenorul Octavian Bădescu lansează Lokko, prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing.

Printre feature-urile unice ale aplicației se numără posibilitatea de a chema un curier 24 de ore din 24 și efectuarea de livrări locale programate sau în aceeași zi.

Ce alte opțiuni mai are Lokko?

* posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare și livrare a coletului

* opțiuni multiple de plată (SMS, card sau cash)

* monitorizarea în timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrării

* contactarea directă a acestuia atât de către expeditor, cât și de către destinatar

* confirmarea de primire în timp real (prin semnătură în original și fotografie)

* acordarea unui rating individual pentru curierul selectat.

Cu ajutorul acestei aplicații, utilizatorii pot selecta un curier care să le asigure transportul imediat în situații urgente, cum ar fi recuperarea telefonului uitat acasă, dar și să rezolve în locul lor anumite sarcini, cum ar fi efectuarea cumpărăturilor și livrarea lor la o anumită oră și la o adresă dată. Aplicația este destinată și retailerilor online și offline, odată cu creșterea necesităților de livrare în aceeași zi a comenzilor efectuate de cumpărători.

Citește și Aplicația care îți permite să faci afaceri… în aer

,,Lokko este un proiect aflat puțin înaintea vremurilor, mai ales în România, pentru că vorbim despre un proiect inovator pentru piața de curierat. Aplicația a fost gândită și dezvoltată în urma unor tendințe pe care le-am observat în cei peste 10 ani de experiență în domeniul curieratului – reducerea corespondenței, creșterea comerțului online, creșterea necesității de a se livra rapid sau customizat, presiunea pe reducerea prețurilor etc. Cred că, la momentul actual, e nevoie de o flexibilitate din ce în ce mai mare a pieței de curierat – destinatarul vrea să primească exact ceea ce își dorește, în cel mai scurt timp, în locul pe care și-l dorește, de la o persoană în care poate avea încredere și pe care o poate contacta direct în orice moment. Tuturor acestor provocări și nevoi le răspunde aplicația pe care am creat-o”, a declarat Octavian Bădescu.

Prima firmă de curierat apelabilă în cadrul acestei aplicații este Sameday Courier. Proiectul este deschis pentru toate firmele de curierat rapid cu capacități de livrare în aceeași zi, care vor să își genereze volum fără costuri adiționale de marketing și să își maximizeze gradul de utilizare a capacității operaționale.

Lokko va fi momentan disponibilă în versiune beta, de pe smartphone-urile cu sistem iOS și Android. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore si Google Play începând cu 31 martie 2014.

Despre Octavian Bădescu

Octavian Bădescu este un antreprenor român cu investiții în sectorul serviciilor și cu o experiență managerială de peste 10 ani în curieratul rapid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •