Microsoft va oferi Windows gratuit pentru telefoane și tablete

Compania Microsoft a decis să ofere gratuit sistemul de operare Windows pentru smartphone-uri și tablete ca o modalitate de a contracara succesul pe care Google îl are cu platforma gratuită de Android.

Până acum, Microsoft cerea între 5 și 15 dolari pentru ca utilizatorii să folosească Windows pe telefoane sau tablete. Dar în contextul în care sistemul de operare Android de la Google a ajuns să fie folosi de aproximativ 75% dintre smartphone-uri, Microsoft trebuia să vină cu o soluție rapidă.

„Microsoft se confruntă cu o serie de provocări în ceea ce privește telefoanele și tabletele, așa că trebuie să schimbe strategia”, a explicat Daniel Ives, analist pentru FBR Capital Markets.

De subliniat ar fi faptul că Windows va fi gratuit pentru tabletele și telefoanele care au un ecran mai mic de 3.5 cm.

Decizia de a oferi gratuit Windows pentru dispozitivele mobile vine la doar o săptămână după ce CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a dezvăluit noi versiuni de aplicații Word, PowerPoint și Excel pentru iPad.

Astfel de mișcări arată că Microsoft este acum mult mai interest să își promoveze și alte servicii precum Office și să nu mai pună Windows pe primul plan.

„Scopul nostru este să construim platforme, să creăm cea mai bună experiență pentru utilizatori, cele mai bune oportunități pentru dezvoltatori și o infrastructură IT pentru această lume ubicua”, a explicat Nadella.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •