Mix-ul perfect pentru un business digital: Uber, Apple, Google

Mix-ul perfect pentru un business digital: Uber, Apple, Google

Există multe lecții de învățat din regulile economiei colaborative, iar una dintre cele mai importante este că oamenii își mută focusul de pe a avea și a deține pe a avea acces atunci când ai nevoie. Specialiștii de la Small Business Trends sunt de părere că prototipul unui business ideal în ecosistemul economiei colaborative ar fi un mix între rapiditatea Uber-ului, designul Apple și agilitatea transmisă de Google.

Capacitatea Uber de a zgudui o industrie

În fiecare zi, într-un alt stat, șoferii de taxi se revoltă împotriva acestui serviciu. Mulți sunt de părere că vom fi martori ai apusului acestui tip de business. La fel, Airbnb a trecut și trece în continuare prin războaie cu hotelieriii de pretutindeni. Cu toate acestea și Uber și Airbnb rezistă în continuare, ba mai mult, au un succes răsunător. Nici una dintre nu are ca scop distrugerea industriei în care se dezvoltă, dar impactul lor este imposibil de ignorat.

Ceea ce a înțeles Uber mai repede decât companiile de taximetrie este că tehnologia este elementul principal de acre are nevoie în a facilita livrarea unui serviciu, eliminând exact elementele care în prezent îi frustrează pe utilizatorii de taxi – timpii de așteptarea, comunicarea cu un intermediar, plata cash.