Proiectul ARA: Google vrea să lanseze un smartphone modular care să coste 50 de dolari

Deși Google a decis ca în luna ianuarie să vândă divizia Motorola de fabricat telefoane, compania plănuiește să încerce să creeze, totuși, smartphone-uri modulare, care pot fi personalizate intern și extern.

Așa a apărut Proiectul Ara. Din Motorola, Google a păstrat un mic grup de oameni, cel care se ocupă de proiectele de tehnologie avansată. Brandul are deja în dezvoltare o serie de proiecte ambițioase precum Google Glass, mașinile care se conduc singure, iar crearea unui telefon mobil modular vine în completarea acestora, informează publicația Time.

Scopul unui smartphone modular sau personalizat va fi acela de a crea un produs mult mai interesant decât ceea ce există pe piață, adică o serie de telefoane care în mare măsură seamănă între ele.

Ce aduce el în plus? De exemplu, Samsung a lansat recent telefonul Galaxy S5 care aduce o serie de îmbunătățiri vechiului model: o camera foto  mai bună, un scaner de amprente și un monitor care înregistrează ritmul cardiac. Cu un telefon modular, nu va trebui să ai neapărat un Samsung Galaxy S5 pentru a avea toate aceste opțiuni, ci ele vor putea fi incorporate în smartphone-ul personalizat.

Conceput de modularitate a apărut prin 2008, când un start-up din Israel, Modu, a creat un card care putea fi folosit pentru diferite tipuri de carcase.

Citește și A vrut Google să cumpere WhatsApp?

Momentan, proiectul este văzut de către specialiști a fi doar un vis frumos. Dar Google vrea să le demonstreze că greșesc. Un prototip este deja aproape gata. El va fi lansat la începutul anului 2015.

Prin urmate, echipa tehnică lucrează la trei variante de smartphone personalizat: mini, mediu și jumbo.

Pe lângă proiectul ARA, Google lucrează și la proiectul Tango, un smartphone – experiment care poate să creeze o hartă cu tot ceea ce este în jurul său.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •