Techsylvania aduce în premieră în România oameni-cheie din companii precum Nike, BBC, Go-Jek și Softbank Vision Fund

Techsylvania aduce în premieră în România oameni-cheie din companii precum Nike, BBC, Go-Jek și Softbank Vision Fund

Techsylvania a adus în România, în cadrul celor cinci ediții, peste 100 de investitori, iar anul acesta nu este o excepție. Un fond de investiții, vedetă în USA, ajunge în 2019 la Cluj-Napoca. “Este vorba despre Softbank Vision Fund – un fond care deține 100 de miliarde de dolari în administrare și care a luat Silicon Valley prin surprindere – fiind reprezentat la Techsylvania de vice președintele fondului, Sakshi Chhabra Mittal”, a explicat Vlad Ciurcă, co-fondator și producător executiv al Techsylvania.

Pe 10 iunie, în paralel cu conferința, va avea loc ediția cu numărul patru a Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor din toată lumea, organizată în parteneriat cu Risky Business. Echipele vor avea șansa să își prezinte proiectul în fața investitorilor. În doar trei ediții, peste 750 de startup-uri au aplicat în cadrul Startup Avalanche pentru a fi prezente la Techsylvania, iar 48 de proiecte din 20 țări au fost selectate pentru semifinale. Dintre acestea, unul a fost cumpărat – Ebriza, 10 au avut parte de investiții majore, iar alte 17 au încheiat noi parteneriate. Astfel, 1 din 5 startup-uri prezente la Startup Avalanche a obținut o finanțare în urma participării.

Anul acesta, Techsylvania se desfășoară între 8 și 11 iunie la Sala Polivalentă (BT Arena). “Ne-am dorit un spațiu mai generos în care să le putem oferi participanților o experiență unică, completă și care să ne permită să deschidem evenimentul pentru cât mai mulți participanți din industria IT și non-IT.”, a explicat Oana Petruș, co-fondator și producător executiv al Techsylvania.

Toate acestea sunt argumentele pentru care 45% dintre participanți aleg să se reîntorcă la Techsylvania în fiecare an, iar 9 din 10 recomandă evenimentul și altor persoane.

Biletele se pot cumpăra de pe www.techsylvania.com