Twitter, interzis în Turcia

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a decis, joi, să blocheze accesul utilizatorilor din țara sa la rețeaua de socializare Twitter.

„Vom eradica Twitter. Nu îmi pasă de ce spune comunitatea internațională. Toată lumea va vedea puterea Republicii turce”, a declarat Recep Tayyip Erdoğan.

În Turcia exista în jur de zeze milioane de utilizatori. Imediat după discursul premierului, toți utilizatorii au putut vedea cum Twitter era deja blocat.

Între timp, aceștia începuseră să împărtășească pe forumul de pe Wikileaks sfaturi despre cum Twitter putea fi în continuare accesat.

Citește și Ce riscă o companie care nu este activă pe rețelele de socializare?

Cei de la Twitter au declarant pentru Mashable că au început investigațiile pentru a stabili dacă în Turcia rețeaua a fost într-adevăr blocată.

Prin blocarea Twitter, Recep Tayyip Erdoğan pare să pună în aplicare o lege controversată promulgată de Parlamentul Turc care permite bordului administrativ pe probleme de telecomunicații, din cadrul Guvernului, să închidă orice site despre care se consideră că ar viola intimitatea.

În urmă cu două săptămîni, Erdoğan amenința că va bloca și Facebook și Youtube sub pretextul că aceste rețele incită la imoralitate și la spionaj, pentru profitul acelor instituții.

Discursul lui Erdoğan cu privire la închiderea rețelelor de socializare se află în contradicție cu opinia președintelui turc, Abdullah Gül care a subiliniat că închiderea rețelelor de socializare iese din discuție, întrucât, pentru Turcia, este importantă lărgirea libertăților.

Sursă: mashable.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •