Uber a ascuns un atac masiv care a expus datele a 57 milioane de utilizatori anul trecut

Uber a ascuns un atac masiv care a expus datele a 57 milioane de utilizatori anul trecut

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, dezvăluie un incident care a avut loc la Uber anul trecut, atunci când au fost furate informațiile personale despre 57 de milioane de călători și șoferi.

Într-o declarație publică, acesta a recunoscut că utilizatori neautorizați au obținut accesul la contul lor Uber printr-un furnizor de cloud. Aceștia au reușit să descarce 600.000 de nume și numerele permiselor de conducere ale șoferilor, precum și numele, adresele de e-mail și numerele de telefon ale celor 57 de milioane de călători și șoferi. Compania de transport a ascuns acest atac față de clienți, șoferi și autoritățile de reglementare.

Citește și: Cum fac angajații companiile mai vulnerabile, din interior

Uber a recuperat datele, deținute pentru răscumpărare, pentru suma de 100.000 de dolari, potrivit publicației Bloomberg. Compania „a obținut asigurări că datele descărcate au fost distruse” și au implementat noi măsuri de securitate. Khosrowshahi declară că acum ia măsuri pentru a crea o infrastructură mai bună a securității cibernetice. El l-a angajat pe Matt Olsen, fost director al Centrului Național de Combatere a Terorismului, pentru a ajuta la stabilirea unei structuri reînnoite pentru echipele sale de securitate. De asemenea, compania investighează atacul cibernetic împreună cu o terță parte și s-a adresat autorităților de reglementare.

Între timp, sunt notificați șoferii afectați. Uber vrea să plătească pentru protecția împotriva furtului de identitate pentru acești șoferi, precum și pentru monitorizarea creditelor.

Khosrowshahi spune: „Nimic dintre toate acestea nu ar fi trebuit să se întâmple și nu-mi voi căuta scuze pentru asta. Chiar dacă nu pot șterge trecutul, pot să mă angajez în numele fiectărui angajat Uber că vom învăța din greșelile noastre”.

Citește și: Un angajat informat – un atac cibernetic evitat 

Foto: freestocks-photos / pixabay.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •