Sfaturi pentru administrarea eficientă a freelancerilor într-o lume post-COVID-19

7 sfaturi pentru administrarea eficientă a freelancerilor intr-o lume post-COVID-19

Nu este de mirare că majoritatea întreprinderilor se orientează către forța de muncă la cerere pentru a optimiza costurile, a supraviețui și a prospera într-o lume post-COVID-19. Deși o forță de muncă contingentă a existat de mai mulți ani, foarte puține întreprinderi s-au bazat în principal pe antreprenori independenți și freelanceri. Rolurile contractuale erau disponibile în cea mai mare parte fie consultanților și experților în management de înaltă calificare, fie lucrătorilor sezonieri.

Cu toate acestea, pandemia COVID-19 a schimbat dinamica forței de muncă, deoarece milioane de oameni au fost concediați și întreprinderile trebuie să caute soluții alternative pentru a rămâne competitive. Angajarea freelancerilor și a lucrătorilor la cerere a devenit o opțiune preferată chiar și pentru întreprinderile mai tradiționale. Cu toate acestea, administrarea freelancerilor, a lucrătorilor la distanță și a contractanților independenți nu este niciodată fără probleme și necesită procese, planificare și servicii de gestionare fiabile a vânzătorilor și servicii de gestiune independentă.

Unele industrii precum dezvoltarea de software, învățarea electronică, marketingul digital, producția video, gestionarea evenimentelor online, ospitalitatea, turismul și multe altele sunt mai predispuse de a trece permanent la forța de muncă contingentă. Deoarece gestionarea freelancerilor are propriile sale caracteristici, următoarele sfaturi pot fi utile tuturor companiilor care intenționează să angajeze mai mulți lucrători la distanță și freelanceri în viitor, scrie entrepreneur.com.

1. Analizați-vă nevoile de angajare

Dacă unele roluri au fost rezervate strict angajaților cu normă întreagă care lucrează într-un mediu de birou, acum aceste roluri pot fi adecvate pentru lucrătorii la distanță și freelancerii. Pentru a identifica rolurile care pot fi transformate în locuri de muncă contractuale și sarcini independente, managerii de întreprinderi trebuie să se întrebe „Cât de important este acest rol pentru afacere?” „Dacă rolul este de cea mai mare importanță pentru afacere, luați în considerare păstrarea acestuia ca fiind completă – sau a unui contractant independent care a livrat întotdeauna o muncă de calitate.

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •