9 minciuni pe care lumea continuă să le spună

9 minciuni pe care lumea continuă să le spună

De-a lungul timpului ajungem să dezvoltăm o serie de credințe bazându-ne pe ce ne-au spus alții. Problema este, însă, că unele dintre lucrurile pe care le consideram a fi adevăruri, sunt de fapt minciuni.

Cei de la marcandangel.com au identificat opt astfel de minciuni despre care ei cred că ar trebui cu totul demontate:

1. Ceea ce ai nevoie în viață este confort și siguranță

Uneori pentru a realiza ceva cu impact în viață trebuie să înveți să ajungi și în zone inconfortabile. Lucrurile care poate nu te fac să te simți în siguranță, de care îți este teamă, sunt exact lucrurile pe care ar trebui să le faci pentru ați atinge visele.

2. Ai prea multe de pierdut

Cu o astlfel de idee, riști să regreți lucrurile pe care nu ai avut ocazia să le faci. Într-adevăr, fiecare faptă vine cu propriile sale consecințe, dar nici a trăi din regrete nu este cel mai sănătos lucru de făcut.

3. Visul tău este imposibil

Nimic nu este imposibil. Tot ceea ce îți dorești să faci este chiar foarte posibil. Important este să îți urmezi visul, să ai încredere în forțele tale. Ceea ce pentru unii pare imposibil, ar putea fi posibil pentru tine.

4. Să fii egoist este mereu un lucru rău

Într-adevăr, atunci când vine vorba de țeluri de idealuri, fiecare trebuie să și le urmeze. Visele sunt personale, iar fiecare știe ce este cel mai bine pentru el.

5. Ai nevoie de aprobarea celor din jur

Nu totdeauna. Uneori, oamenii tind să judece persoanele din jur mult prea repede și poate nu într-o formă tocmai corectă. Important este să nu ții cont de tot ce se spune despre tine.

6. Oamenii puternici și fericiți au mai puține probleme

Puterea și fericirea nu înseamnă că automat problemele au dispărut. Oamenii puternici, știu, însă, cum să gestioneze aceste probleme fără a se lăsa copleșiți de ele.

7. Situațiile sunt fie pozitive, fie negative

De fapt, există un echilibru. Experiențele negative, de exemplu, nu sunt mereu în totalitate sumbre, ci există și un gram pozitiv în ele. Spre exemplu, atunci când ne aflăm într-o situație de criză, avem ocazia să ne testăm puterea și să ne dăm seama cine suntem cu adevărat.

8. Trebuie să fii bogat pentru a fi fericit

Fericirea poate fi găsită și în lucrurile mărunte, nu neapărat în cât de mulți bani ai.  Trebuie să apreciezi ceea ce ai în prezent, iar fericirea va veni cu siguranță în momentul în care nu te vei mai plânge de problemele pe care le ai și te bucuri te toate lucrurile bune care ți se întâmplă.

9. E prea târziu

Niciodată nu este prea târziu pentru nimic și mereu trebuie să acorzi și o a doua șansă. Chiar dacă lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești, nu înseamnă că nu vor funcționa niciodată.