Primul job al CEO-ului KPMG – muncitor în metalurgie

Michael Andrew - KPMG: Primul job al CEO-ului KPMG - muncitor în metalurgie

„Joburile de vacanță erau esențiale pentru a-mi putea plăti taxele școlare”, a povestit Michael Andrew, CEO al KPMG pentru LinkedIn.

„Prin urmare, am intrat pe piața muncii la 16 ani în încercarea de putea cumpăra cărți de istorie a economiei”, continuă el.

Primul job pe care l-a obținut a fost cel de muncitor în metalurgie într-o fabrică producătoare de aspersoare. Și-a petrecut, astfel, o vară lustruind șuruburi metalice.

Pentru Michael era un job plictisitor, dar din care a avut multe de învățat. Acolo a luat contact cu sindicatele, cu practicile de siguranță, cu ideea de productivitate la locul de muncă, dar și cu ceea ce înseamnă managementul de personal.

De la coordonatorul său, Michael a învâțat ce înseamnă să fii un lider bun: să fii deschis la idei noi, să aduci diversitate într-o companie, să câștigi respectul, mai degrabă decât să aștepți să fii respectat.

În cadrul fabricii, Andrew a învățat, de asemenea, și cum se construiește o cultură organziațională benefică pentru angajați. Ea pornește de la ideea că toată lumea face parte dintr-o mare familie în care fiecare este important și este încurajat să își aducă aportul în dezvoltarea companiei.

„Nu am învățat doar lecții de business de la primul meu job, ci am avut ocazia să întâlnesc oameni noi și să îi văd cum muncesc din greu pentru familie, pentru educație. Poveștile lor în calitate de susținători de familie m-au emoționat, mai ales cele ale imigranților veniți să își construiască o nouă viață. Șomajul era ridicat la acea vreme, iar eu am avut noroc să obțin acel job cu sprijinul unui prieten, ceea ce din nou mi-a dat o lecție de ceea ce înseamnă o rețea puternică de conexiuni personale și profesionale”, spune Michael.

Ce a însemnat pentru CEO-ul KPMG primul job?

Primul job l-a format pentru poziția de lider. Acolo a înțeles  că este esențial să fii deschis, transparent și să sprijini fiecare angajat în parte.

Mantra lui rămâne astfel aceea de îmbunătățire constantă. „Mereu putem mai bine, indiferent cât de mic sau mare este jobul pe care îl avem”.