Cele mai potrivite întrebări de HR pentru un interviu de angajare

Functii de baza ale departamentului de resurse umane

Departamentul dumneavoastră de resurse umane este esențial pentru succesul organizației dvs.; prin urmare, este important să angajați profesioniști în domeniul resurselor umane care nu numai că au abilități potrivite, dar, de asemenea, știu să se alinieze misiunii și valorilor companiei.

Pentru a descoperi cei mai buni candidați în resurse umane pentru organizația dvs., trebuie să efectuați interviuri de resurse umane eficiente cu întrebări de interviu care nu sunt axate doar pe abilități, dar care se potrivesc și atitudinii și culturii.

Cum să te pregătești pentru un interviu HR

Pentru a beneficia la maximum de fiecare interviu de resurse umane, creați un proces de angajare standardizat care include pregătirea completă a interviurilor. De exemplu, înainte de fiecare interviu, consultați CV-ul candidatului, scrisoarea de întâmpinare, profilul LinkedIn și alte documente justificative. Acest lucru vă va învăța informații de bază despre candidat, astfel încât să nu pierdeți timpul punând întrebări la interviu la care aveți deja răspunsul. De asemenea, vă oferă șansa de a identifica orice nelămuriri imediate pe care doriți să le adresați candidatului, scrie business.com.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Creați o listă standardizată de întrebări pentru a o pune fiecarui candidat la o anumită poziție, ceea ce face mai ușor să comparați direct candidații. Dacă aveți un grup de persoane care efectuează interviuri unui candidat, asigurați-vă că fiecare intervievator este informat și pregătit corespunzător pentru a aborda secțiunea lor specifică a interviului. A avea un grup de interviu unificat este cel mai bun mod de a obține o imagine cuprinzătoare a fiecărui candidat.

O altă cheie esențială pentru pregătirea completă a interviurilor de HR este timpul. Puneți deoparte o perioadă de timp desemnată pentru interviu, astfel încât să puteți acorda celui intervievat atenția deplină. Interviul mediu are între 45 de minute și o oră.

Cele mai bune întrebări într-un interviu HR

Întrebările pe care le puneți într-un interviu de resurse umane vă spun multe despre experiența de muncă a unui candidat și despre capacitatea acestuia de a se potrivi cu rolul și organizația. Puneți întrebări strategice care vă vor ajuta să identificați informații pertinente precum capacitatea de adaptare, atitudine, responsabilitate și potrivire culturală. Am discutat cu mai mulți proprietari de întreprinderi mici și experți în resurse umane pentru a identifica întrebările de top în orice interviu HR.

1. Descrieți perioada în care ați avut un conflict cu un coleg angajat și modul în care ați rezolvat-o

„Unul dintre rolurile principale ale HR în orice loc de muncă este acela de a ajuta la medierea acestor tipuri de conflicte, astfel încât evaluarea familiarității și confortului candidatului cu conflictul la locul de muncă este esențială pentru găsirea celui mai bun candidat.” – Darrell Rosenstein, fondatorul grupului The Rosenstein.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

2. Povestiți-ne despre un moment în care ați eșuat, cum l-ați gestionat și ce v-a învățat

„Acest lucru vă oferă șansa de a vedea cum candidatul gestionează riscul și cât de cinstit, vulnerabil și umil este un candidat cu privire la greșelile sau eșecurile sale. Cineva care se preface că a fost totul bine sau care blamează circumstanțele externe, fără a-și asuma vreo responsabilitate, va transmite semnale de alarmă. Vă permite, de asemenea, să vedeți cât de reflectant este candidatul, cât de bine gestionează criticile și respingerea, cât de rezistenți sunt prin acțiunile lor în urma eșecului (de exemplu, au încercat din nou? De ce sau de ce nu?) și dacă recunoaște rolul celorlalți în succesele și eșecurile lor – nimeni nu face nimic în totalitate singur” – Alari Aho, CEO și co-fondator sau Toggl Hire

3. Ce ați învățat despre dvs. în ultima săptămână?

„Aceasta este o întrebare grozavă care vă poate ajuta cu adevărat să aveți sensul focalizării și motivației unei persoane. Cu toții continuăm să creștem și să învățăm în fiecare zi, așa că a cere cuiva să se gândească introspectiv la acest loc, poate da impresia cât de bine sunt ei capabili să se autogestioneze și să învețe și să se schimbe atunci când trebuie” – Andrew Roderick, CEO al CreditRepairCompanies.com

4. Descrieți compania anterioară / actuală la care ați fost angajat și ce îmbunătățiri ați făcut acolo

„Răspunsul lor vă va spune câteva lucruri, așa că ascultați cu atenție. Folosesc persoana întâi sau sunt creditorii echipei lor și a altora? Folosirea acestei întrebări va descoperi lucruri despre felul în care persoana lucrează cu ceilalți și despre abilitatea sa de a aduce schimbarea într-o organizație – ambele fiind calități vitale pentru succesul rolului. „- George C. Mazzella, CEO și cofondator al The Suite Inc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •