Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Startups versus microintreprindere: Ce ar trebui sa construiti?

Demitificând startup-urile și întreprinderile mici, veți ști ce să alegeți și de ce. Acest lucru vă va permite să adoptați stilul de conducere adecvat, să planificați corespunzător și să faceți cele mai bune strategii de marketing.

Pentru a face acest lucru, vom începe să înțelegem unele dintre diferențele dintre startup-uri și întreprinderile mici și modul în care aceste diferențe vor afecta decizia dvs. de creare a afacerii, scrie business.com.

Diferențele cheie între startup-uri și întreprinderi mici

Posibil, singurul lucru comun între aceste două tipuri organizaționale este acela că acestea sunt mici. În afară de aceasta, modul în care startup-urile și întreprinderile mici funcționează este cu totul altul. Pe măsură ce acoperim aceste diferențe majore, veți înțelege modul în care tipul dvs. de afaceri va avea impact asupra deciziilor viitoare și chiar a rolului dvs. de lider.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Interval de timp

Întreprinderile mici încep să existe cu așteptarea că vor dura practic pentru totdeauna, cu excepția unui factor neașteptat, care a încheiat afacerea. Aceasta înseamnă că liderii întreprinderilor mici fac investiții pe termen lung.

Pentru startup-uri, ciclul de viață poate fi considerabil mai scurt. La un moment dat, un startup devine o organizație mare, pierzându-și dimensiunea și flexibilitatea inițială. Și, desigur, multe startup-uri sunt achiziționate sau cumpărate de companii mai mari. Aici, posibilitatea unei date de încheiere a existenței sale este foarte reală, iar liderii țin cont de asta sau chiar caută activ oportunități de lichidare.

Rata de creștere

Un startup începe ca fiind mic, dar se așteaptă să crească rapid în viitorul apropiat. Ele fac acest lucru folosind strategii de marketing pentru creștere pentru a se extinde și la scară largă.

Când începeți o afacere mică, este de dorit o creștere rapidă. Dar întreprinderile mici nu au aceeași motivație sau strategii pentru a se dezvolta rapid. Nu se uită doar la următorii ani; s-ar putea chiar să ia în considerare zeci de ani. Astfel de proiecte rămân adesea mici, alimentând aceeași piață de-a lungul timpului.

Abordări experimentale și testate

Scopul unui startup este de a testa noi modele de afaceri și idei de produse. Acestea se concentrează asupra noilor tehnologii cu scopul de a crea ceva nou și de a le aduce pe piață rapid. Când încep o afacere mică, oamenii caută cele mai bune practici și mijloace dovedite de lucru. Deși inovația și penetrarea rapidă a pieței sunt de preferat, este importantă o modalitate atentă și măsurată de asumare a noilor procese. Pentru întreprinderile mici, estea o creștere mai lentă și lrecomandări mai puțin riscante.

O implicație importantă este faptul că întreprinderile mici și startup-urile folosesc datele în mod diferit. Un startup care utilizează strategii de marketing pentru creștere se va baza foarte mult pe date pentru a înțelege ce funcționează. Se va concentra apoi asupra acelor strategii care arată rezultate excepționale și apoi le va ajuta să crească repede afacerea.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Întreprinderile mici pot fi mai lente în a adopta analiza datelor. De exemplu, chiar dacă marketingul de conținut este considerat o practică esențială pentru vizibilitatea online, aproximativ 26% dintre marketeri nu setează valori pentru a evalua succesul eforturilor lor. Astfel de companii nu folosesc analitice și alte instrumente pentru a-și monitoriza activitățile sau își folosesc în mod ineficient datele existente.

Finanțarea

Unul dintre principalele moduri în care start-up-urile diferă de întreprinderile mici este modul în care se finanțează.

Start-urile depind adesea de investiții din grupuri de capital de risc și investitori individuali. Au nevoie de mai multe runde de finanțare și, de obicei, necesită sume mari de bani, cu așteptarea că vor vedea venituri semnificative într-o perioadă scurtă de timp.

Întreprinderile mici obțin subvenții de afaceri și împrumuturi de la bănci și alte organizații formale. Nu au nevoie de runde de finanțare și nici nu se așteaptă să producă proiecții abrupte de venituri în viitorul apropiat.

Lupta start-up-urilor pentru obținerea investițiilor este bine cunoscută și deseori îngreunată cu un mare control al investitorilor. Întreprinderile mici nu se ocupă de astfel de probleme, deoarece creșterea lor constantă este considerată un indicator clar al succesului.

Alegerea creării unei startup-uri sau a unei afaceri mici

În multe cazuri, faptul de a avea o companie de startup sau o microîntreprindere va fi decis prin natura produsului dvs. și a industriei în care vă aflați. Este tipic pentru întreprinderile din domeniul IT să opteze pentru modelul de pornire din cauza ritmului rapid în care se schimbă tehnologia, de exemplu.

Analizând diferențele dintre startup-uri și întreprinderile mici, este evident că forma organizațională pe care o alegeți va avea impact asupra tuturor, de la planificarea produsului dvs. până la posibila lichidare a afacerii dvs. Deci, atunci când alegeți tipul de organizație de configurat, luați în considerare acești factori suplimentari.

Stiluri de conducere

Din diferențele pe care le-am analizat, este evident că stilul dvs. de conducere va avea impact și asupra felului de afaceri pe care doriți să îl creați. Analizând cercetările asupra stilurilor de leadership în start-up-uri, putem vedea că este important pentru un antreprenor să aibă o abordare carismatică.

Un stil de leadership transformațional, în care îi motivați pe ceilalți să își atingă obiectivele, este, de asemenea, asociat cu succesul la început. Astfel de calități sunt importante și pentru liderii întreprinderilor mici, dar presiunea de a avea o mentalitate vizionară nu este la fel de mare.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •