Când ar trebui să angajezi primul om de HR

Cu 676 euro pe luna, specialistii in resurse umane castiga cel mai putin din regiune

Este puțin probabil să fi devenit antreprenor ca să sapi prin munții de documente necesare angajării unei persoane. Visul tău nu a fost probabil să monitorizezi legile în continuă schimbare privind conformitatea la locul de muncă.

Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că 41% dintre proprietarii de afaceri mici aleg să se descurce singuri cu resursele umane. În medie, întreprinderile mici petrec aproximativ 18 ore pe lună pentru sarcini legate de resurse umane. Pentru cei care se ocupă ei înșiși de salarii, totalul sare la aproape 40 de ore pe lună. E o perioadă de timp extrem de mare pentru cineva tras deja într-o sută de direcții.

În cele din urmă, fiecare lider are nevoie de întăriri. Pe măsură ce afacerea ta crește în dimensiune și complexitate, angajarea unui profesionist în domeniul resurselor umane devine un pas necesar. Dar de unde știi când este timpul potrivit? Iată cinci semne că ar putea fi momentul să angajezi primul membru al echipei de resurse umane.

1. Timpul tău este necesar în altă parte

Probabil că porți multe pălării, sacrificând timp pentru a menține costurile la minimum, asumarea responsabilităților în domeniul resurselor umane are un impact financiar bun atunci când compania ta este la început.

Cu toate acestea, dacă dedici personal 18 sau mai multe ore pe lună resurselor umane, poate fi benefic să reevaluezi modul în care îți investești energia. Ce merită timpul tău? Mai mult, dacă ești copleșit și nu mai poți controla lista de sarcini, acest lucru poate avea un efect redus atât asupra moralului cât și asupra eficienței.  Există lucruri pe care nimeni altcineva nu le poate face în locul tău? Dacă avantajele concentrării timpului în altă parte depășesc costurile, poate fi timpul să angajezi pe cineva să-ți ia responsabilitățile de resurse umane de pe umeri.

2. Incertitudinea s-a produs

Potrivit aceluiași studiu, 86% dintre proprietarii de întreprinderi mici spun că sunt siguri că practicile lor de resurse umane respectă pe deplin reglementările statului și federale. Cu toate acestea, atunci când au fost întrebați cu privire la sarcini specifice, cum ar fi păstrarea evidenței angajaților, clasificarea corespunzătoare a angajaților și a contractanților și utilizarea manualelor de angajare la zi, mai mult de jumătate nu erau atât de siguri. Cu atât de multe piese în mișcare, incertitudinea poate să se mărească.

Angajarea unui profesionist în domeniul resurselor umane din interior  poate spori încrederea că totul este gestionat în mod responsabil. Aproape 30% din întreprinderile mici au fost auditate de către IRS, iar amenzile pentru nerespectarea acestora sunt de obicei grave. Dacă nu ești sigur, aceasta poate fi o oportunitate excelentă pentru a aduce un expert care poate atenua riscul și te poate scuti de orice griji neplăcute.

3. Crești – fără planuri de oprire

Pe măsură ce echipele se extind, fiecare pas interesant aduce propriul set de provocări. Dar, de asemenea, creșterea face lucrurile mai complicate. Comunicarea poate începe să se descompună, mai ales dacă angajații și contractorii sunt repartizați în mai multe locații. Noua angajare la bord ar putea deveni o strângere de mână și o semnătură. Poate fi dificil să răspunzi la întrebările angajaților, să discuți probleme sensibile și să rezolvi conflictele. Poate că nu toată lumea este conștientă de politicile companiei, fie pentru că nu ești sigur de ele, fie pentru că nu au fost comunicate (sau chiar notate nicăieri).

Când ar trebui să angajezi primul om de HR

Cheia este să recunoaștem când problemele ies de sub control. Conform aceluiași studiu de afaceri mici, odată ce o companie ajunge la 20 de angajați, există șanse egale ca HR-ul să fie gestionat de proprietar, un angajat sau o persoană sau o echipă dedicată HR. Odată ce o companie va crește între 50 și 100 de angajați, există o șansă de 55% să existe persoană dedicată resurselor umane.

Dacă ești pe drum către 50 de angajați sau mai mulți, poate fi momentul să iei în considerare angajarea unui profesionist în domeniul resurselor umane. Pe baza salariilor pe fiecare angajat și a costului soluției de HR actuală, este ceva ce îți poți permite acum?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •