Cum să te specializezi în marketing digital. Cele mai bune certificări în domeniu

Strategii de marketing B2B pentru cresterea exploziva a vanzarilor

Unul dintre cele mai tari sectoare de carieră este astăzi marketingul digital. Analiștii de cercetare de piață și specialiștii în marketing se numără printre primele 20 de ocupații cu cele mai noi locuri de muncă prognozate până în 2026 și un salariu mediu anual de peste 62.000 de dolari.

Un marketer digital dezvoltă strategii pentru comercializarea produselor și serviciilor unei companii pe web și desfășoară campanii de conștientizare a mărcii și de conversie a clienților. Marketerii se bazează foarte mult pe platformele de socializare, de exemplu, Facebook și Twitter, pentru a-și face treaba, precum și pentru a utiliza campanii de e-mail și mesaje text. În plus, marketerii analizează valorile web și ar trebui să fie bine analizate tehnicile și instrumentele de optimizare a motoarelor de căutare, scrie business.com.

Citește și: Analiza BenefitOnline.ro: ce beneficii extrasalariale și-au ales angajații în 2019 și ce bugete au alocat companiile

Dar marketingul digital nu înseamnă întotdeauna aducerea de noi clienți sau afaceri; este vorba și de conectarea cu cei pe care îi aveți deja. Utilizați aceleași canale, cum ar fi rețelele de socializare, pentru a rămâne în legătură și a ține clienții la curent cu ceea ce poate face compania dvs. pentru ei.

Cele mai bune cinci certificări:

Profesionist în planificare certificată Facebook

Programul de certificare Facebook Blueprint oferă două certificări: Profesionistul de planificare certificat Facebook și Profesionistul de cumpărare certificat Facebook. Ambele certificări îi vizează pe cei care gestionează paginile de Facebook și care vizează publicul pentru cel mai mare impact. De acolo, Planificarea Profesionistă se concentrează pe optimizarea reachului și frecvenței, determină indicii de performanță a campaniei, planifică strategia și bugetul și măsoară performanța campaniei.

Trebuie să treceți două examene pentru a obține o certificare, care sunt disponibile prin Pearson VUE. Fiecare examen costă 150 USD, instruirea este gratuită, iar certificările sunt valabile un an.

Citește și: Sondaj PwC Global Mobility: Doar 12% dintre companii estimează că pandemia va declanșa o regândire fundamentală a mobilității lucrătorilor

Certificarea Google AdWords

Certificarea Google AdWords crește în popularitate în aceste zile, urmată îndeaproape de acreditarea calificativă individuală Google Analytics. Dacă utilizați instrumente Google pentru a configura, măsura, gestiona și optimiza campanii de marketing, luați în considerare certificarea Google AdWords.

Două examene sunt necesare – examenul de bază al programului AdWords și încă unul pentru reclame, afișare, mobil, video sau cumpărături – ambele sunt gratuite. A lua orice examen Google înseamnă mai întâi înscrierea la programul Parteneri Google, care vă permite, de asemenea, să vă înregistrați pentru formare gratuită; de acolo puteți să vă certificați ca individ. Certificarea Google AdWords este valabilă pentru un an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •