Cum să îți promovezi business-ul în mediul online

Peste jumatate dintre companiile care vand produse si servicii in Romania nu au prezenta in online

Strategia de marketing și promovarea unei afaceri în mediul online este o treabă destul de dificilă, care trebuie atent monitorizată constant.
Dacă ai o echipă de marketing care se ocupă de asta, brandul tău va putea să aibă o prezență constantă în mediul online, lucru ce va îmbunătăți popularitatea companiei și va aduce mai multe vânzări. Dacă nu, ar fi cazul să angajezi un profesionist care să îți ajute compania să realizeze conversii și să aibă o reputație bună, scrie business.com.

Internetul este cea mai accesibilă metodă de a promova servicii sau produse. Cum îți promovezi business-ul online:

1. Optimizarea SEO

Este o parte importantă pentru site-ul tău și, implicit, pentru companie. Este o metodă accesibilă din punct de vedere financiar, iar rezultatele, deși nu sunt imediate, te vor ajuta să îți atingi obiectivele.
Dacă investești într-un training, angații tăi vor învăța să facă SEO și vor putea să lucreze mult mai eficient pe partea online. Pe de altă parte, este varianta în care alegi să angajezi o agenție SEO, care deși implică mai multe costuri, va fi în beneficiul afacerii tale, pe termen lung.
Optimizarea SEO este un proces de durată și destul de complex, dar scopul acestei metode de promovare online este acela te a te face cunoscut. Avantajul este că rezultatele vor continua să apară chiar și când nu vei mai investi bani.

2. Social Media

Social media a devenit un mediu online unde nu doar că poți cunoaște foarte mulți oameni noi și interesanți, dar îți poți promova excelent afacerea. O campanie de promovare în social media îți va aduce rezultate imediate. Avantajele acestei metode sunt numeroase.

Se pot realiza cammpanii de promovare pe grupuri cu mii de membri, astfel, afacerea ta devine cunoscută. Vei putea apoi face campanii targetate atent și vei ajunge mai repede la potențialii tăi clienți și la publicul țintă.
Mai mult decat atțt, în social media vei găsi milioane de posibili clienți.

3. Google Adwords

Google Adwords este un tip de promovare gen pay per click, care are o eficiență extraodinar de mare. Rezultatele sunt imediate și mulți antreprenori aleg să își promoveze astfel afacerea. Ideea este că plătești pentru ca anunțurile tale să fie pe primele locuri în căutările oamenilor. Se face o licitație pe cuvinte cheie, iar plata se face doar dacă un client dă click pe anunțurile tale și ajunge pe site-ul tău.
Poți alege suma pe care vrei să o investești, iar Google îți pune la dispoziție instrumente care te ajută să monitorizez campaniile și banii.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •