De ce să-ți schimbi jobul o dată la trei ani

De ce să-ți schimbi jobul o dată la trei ani

Schimbarea locului de muncă la fiecare doi-trei ani nu arăta prea bine în CV. Recrutorii considerau că nu poți păstra un job, că nu te poți înțelege cu colegii sau că ești, pur și simplu, neloial și nu îți poți respecta angajamentele.

Această gândire este acum depășită, pe măsură ce piața muncii este acaparată tot mai mult de către membrii generației Millennials, care vor sa învețe continuu, să se dezvolte și să avanseze în carieră. Mentalitatea lor diferă de cea a generațiilor anterioare, care se agățau de un angajator pentru toată viața.

Există o mulțime de argumente pentru care este bine să schimbi jobul la fiecare doi-trei ani, potrivit Fast Company.

Situația economică nu mai este cum a fost și nu va mai fi niciodată la fel. Angajații care stau într-o companie mai mult de doi ani sunt plătiți cu 50% mai puțin decât cei care își schimbă des locul de muncă. În plus, aceștia din urmă au o capacitate de a învăța mai mare și au performanțe mai bune.

Patty McCord, fost recrutor în cadrul Netflix, spune că schimbarea jobului este un lucru bun, iar tinerii ar trebui să facă acest lucru la fiecare trei-patru ani.

De ce au angajații care-și schimbă des jobul o capacitate de învățare mai mare? Deoarece sunt plasați în mod constant în afara zonelor lor de comfort. Când se alătură unei companii noi, ei știu că trebuie să învețe rapid, să facă impresie bună, să contribuie la îmbunătățirea rezultatelor companiei în doar câțiva ani, înainte de a trece la următoarea lor „cucerire”. De obicei, ei își depășesc targetul la job și învață multe lucruri într-un interval scurt de timp.

Citește și Time is money: Cum să te organizezi repede și eficient la job

Antreprenoarea Penelope Trunk spune că viața este de fapt mai „stabilă” atunci când îți schimbi des jobul.

„În ceea ce privește gestionarea carierei, dacă nu schimbi locul de muncă la fiecare trei ani, nu-ţi dezvolți abilitățile de a obține un loc de muncă rapid, astfel încât nu ai nici o stabilitate în viața profesională. Ești complet dependent de jobul actual, ca și cum ai fi în anii 1950”, spune Trunk pentru Fast Company.

Citește și Pros and Cons of Job Hopping: Should I Stay or Should I Go?

Foto: stocksnap.io