Scandal la Yahoo – Marissa Mayer va implementa o strategie de HR nepopulară

Scandal la Yahoo - Marissa Mayer va implementa o strategie de HR nepopulară

Microsoft a decis ca din această săptămână să renunțe la sistemul folosit până acum de evaluarea performanțelor angajaților, un sistem nepopular bazat pe gradarea pe o curbă.

yahoo 33În această strategie, potrivit The Huffington Post, angajații care din diferite motive nu reușeau să se poziționeze în vârful curbei, erau concediați. Microsoft a decis să renunțe la această variantă pentru a se putea concentra mai mult pe colaborări, pe muncă în echipă, lucru dificil de realizat atunci când fiecare angajat trebuia, până acum, să se asigure că ajunge individual în vârf.

Vechea strategie folosită de Microsoft, însă, este acum implementată la Yahoo. În ultimele săptămâni, peste 600 de angajați și-au pierdut locul de muncă.

Pentru Microsoft forma de evaluarea folosită până acum a creat doar resentimente. Punerea angajaților în competiție directă unii cu ceilalți a împiedicat construirea unor echipe eficiente.

Angajații de la Yahoo se tem acum că această formă de evaluare a performanțelor ar putea fi una părtinitoare și arbitrară. Până la acest moment, CEO-ul Yahoo, Marissa Mayer nu a comentat decizia luată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •