Cele mai bune cărți pentru antreprenori publicate în 2015

Cele mai bune cărți pentru antreprenori din anul 2015

În cazul în care nu știți ce să faceți cu ultimele zile libere din 2015, avem noi o idee de activitate relaxantă: bucurați-vă de cele mai bune cărți pentru antreprenori publicate în anul care tocmai se încheie și pregătiți-vă cu idei noi pentru 2016.

1. Elon Musk: Tesla, SpaceX and the quest for a fantastic future
O carte inteligentă, scrisă într-un stil vioi, dar foarte riguros. Ashlee Vance construiește un portret foarte bine calibrat al lui Musk, care ne ajută să-i cunoaștem atât prietenii, cât și dușmanii. Este o lectură plină de plăcere. Vance ne descrie starea actuală a industriilor energiei verzi și a lansărilor spațiale, dar face și pauze frecvente și utile, oferindu-ne profiluri ale oamenilor remarcabili care au lucrat alături de Musk. Dar cel mai bun lucru pe care l-a reușit Vance în această carte a fost să ne spună, bine și clar, povestea lui Elon Musk.
– The New York Times

Citește și: Cinci cărți din 2015 pentru managerii de resurse umane

2. Better than Before: Mastering the habits of our everyday lives
“Ai vreun obicei rău de care încerci să te scuturi, sau un obicei benefic pe care încerci să îl cultivi? Gretchen Rubin is una dintre autoarele erudite ale generației sale și, în această carte, se folosește de darul său pentru a ne ajuta să mâncăm sănptos, să dormim bine să nu mai amânăm ce avem de făcut și să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața.”
—Susan Cain, autor New York Times

.
3. Stand Aut: How to fiind your breakthrough idea and build a following around it
“Pentru cei care abia acum își încep cariera sau încearcă să se reinventeze, această carte este o alegere minunată. Ideile prezentate aici sunt moduri practice prin care îți poți crea și consolida brandul și influența ta ca expert.”
–Library Journal

.
4. Marissa Mayer and the fight to save Yahoo!
„Un thriller corporatist care se descurcă de minune în scopul său de a da viață poveștii dramatice a companiei Yahoo.”―The Financial Times

Citește și: 8 autobiografii ale unor antreprenori de succes

„O lectură rapidă, captivantă, o carte care, fără îndoială, devine lentila inversă prin care să putem studia cazul Yahoo cu suișuri, coborâșuri, eroi și anti-eroi.”―Fortune

.
5. Do Over: Rescue Monday, reinvent your work and never get stuck
“Dacă te-ai săturat să te lupți constant cu lipsa de chef din fiecare zi de luni, cartea aceasta este pentru tine. Sfaturile de carieră ale autorului sunt solide. Până la final, cititorul va avea o nouă perspectivă asupra muncii sale și a rolului său în companie. Va fi pregătit să ia ziua în piept cu atitudinea potrivită și cu determinarea necesară.”
—Associated Press

.
6. Becoming Steve Jobs: The evolution of a reckless upstart into a revolutionary leader
“Cartea relevă detalii mai puțin cunoscute despre viața lui Jobs. Astea sunt cele mai spectaculoase momente ale lucrării. Oferă o perspectivă unică asupra deciziilor și greșelilor făcute de Jobs în perioada petrecută la NeXT și Pixar.”
—Harrison Weber, Venture Beat

Citește și: Liderii mănâncă ultimii
7. Black Box Thinking: Why most people never learn from their mistakes – but some do
„Mathew Syed încearcă să redefinească eșecul. Eșecul nu ar trebui să fie rușinos și să stigmatizeze, în opinia sa. Acesta arată cum eșecul poate fi revelator și interesant – un ingredient esențial al oricărei rețete pentru succes. O multitudine de povești bine construite și o serie de descoperiri științifice, adunate în Black Box Thinking, vor schimba modul în care vă gândiți la eșec.”
—Daniel Pink

  •  
  •  
  •  
  •  
  •