Tiparul de personalitate dictează jobul?

Nivelul de satisfacție resimțit la job este direct legat de cât de mult poziția pe care o ocupi se potrivește cu tipul tău de personalitate. Testul Myers-Briggs este o procedură standard în procesele de recrutare ale companiilor de multe decenii, iar astăzi, aproximativ 80% dintre businessuri folosesc acest test pentru a angaja persoanele potrivite pe posturile care le vin mănușă, pentru a crea echipe puternice, scrie Business Insider. 

Pentru a putea determina care sunt cele mai potrivite joburi pentru fiecare tipar de personalitate în parte, cei de la Business Insider au consultat unul dintre cele mai populare ghiduri de personalitate, ”Do What You Are”, care se bazează pe sistemul Myers-Briggs și au discutat și cu unul dintre autorii acestuia.

Dacă nu ați trecut până acum prin acest test, îl puteți completa și afla rezultatul aici.

Listele corespunzătoare fiecărui tipar nu sunt deloc exhaustive, dar, cu siguranță, ceea  ce veți afla în galeria de mai jos sunt informații interesante.

Project Manager

1. ESTJ – Realiștii care iau decizii rapide. Cei care se încadrează în acest tipar sunt foarte sociabili și, de obicei, sunt urmați de ceilalți. Cele mai bune joburi pentru ei sunt: agent de asigurări, farmacist, avocat, judecator, manager de proiect