Doar 1% din totalul angajaților din țară au posibilitatea de a lucra de acasă

O treime dintre angajati prefera un program de munca flexibil decat o crestere a bugetului de vacanta

Studiile arată că angajații care lucrează de acasă sunt mai fericiți și mai productivi. Din păcate, în România, rata de adopție a acestei practici este cea mai scăzută din Uniunea Europeană, doar 1% din totalul angajaților din țara noastră au posibilitatea de a lucra „remote”, comparativ cu media de 14,5% la nivel european, spune Ionela Puf, Online Media Manager, Outsourcing Portal România. Aceasta a vorbit într-un interviu acordat Manager Express despre munca remote şi principalul domeniu în care se aplică la noi în ţară, respectiv IT.

Cum pot obţine specialiştii în IT contracte de munca remote? / Care sunt principalele moduri prin care acestia obţin astfel de contracte?

Dacă vorbim despre companiile din domeniul IT, acestea sunt cele mai predispuse să ofere posibilitatea angajaţilor să lucreze de la distanţă şi aici nu vorbesc doar de joburi în multinaţionale, ci şi în companiile mai mici româneşti, care au început să se adapteze la acest trend internaţional din lipsa de personal, în primul rând.

Unele companii nu au un departament intern de recrutare şi atunci apelează la diverse platforme online pentru recrutarea propriu-zisă. De multe ori, se lansează un anumit job cu diverse responsabilităţi, se licitează preţul, iar apoi freelancerul sau chiar un angajat full-time preia jobul, urmând ca la termenul limită să livreze materialul propus şi imediat să se efectueze plata. În alte organizaţii, care de asemenea nu au recruiteri interni, neavând timpul necesar pentru a face research și recrutarea propriu zisă pentru diverse proiecte, angajează un furnizor extern care preia unul sau chiar mai multe joburi remote, iar poziţiile sunt remunerate cu aceeaşi sumă, indiferent de ţara din care provine angajatul. Şi cum piața locală de IT outsourcing este destul de dezvoltată și trendul este în continuare unul ascendent, tot mai multe companii încep să prefere să îşi externalizeze anumite servicii, inclusiv cele de HR, și să opteze încă de la început pentru un furnizor specializat care să le aducă angajatul de care au nevoie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •