Notificările ucid productivitatea. Cum poate fi rezolvată problema

Notificarile ucid productivitatea. Cum poate fi rezolvata problema

Cât de des primiți notificări pe parcursul zilei? Gândiți-vă la toate, de la notificări de mesaje text și apeluri telefonice până la micile sunete sau vibrații pe care telefonul le face când sosește un nou e-mail. Dacă sunteți ca majoritatea antreprenorilor, sunteți bombardat cu notificări și dacă vă dați seama încă sau nu, acesta lucru este extrem de nociv pentru productivitate.

De ce notificările sunt atât de problematice

Notificările sunt o problemă din câteva motive majore. Mai ales, ele servesc drept distragere. Indiferent dacă este un pop-up cu din aplicația preferată, o vibrație sau o notificare sonoră, aceste alerte sunt concepute pentru a vă atrage atenția. Practic, sunt imposibil de ignorat. Dacă lucrați la ceva important, atenția dvs. va scădea, iar eficiența este afectată imediat. Unele studii sugerează că este nevoie de 23 de minute complete pentru a recupera atenția după o distragere, ceea ce înseamnă că fiecare nouă notificare ar putea compromite focalizarea completă până la 23 de minute, scrie entrepreneur.com.

Startup versus microîntreprindere: Ce ar trebui să construiți?

Desigur, aceste distrageri temporare sunt doar începutul. Deseori, notificările sunt un apel către o altă cerință care fură timp. De exemplu, unul dintre angajații dvs. vă poate trimite un mesaj de chat instantaneu prin care vă va pune câteva întrebări despre un proiect; odată ce vă atrage atenția, vă veți simți obligat să scrieți un răspuns.

Notificările pot fi, de asemenea, oarecum dependente. Aplicațiile de social media, de exemplu, se proiectează pentru a produce versiuni de dopamină, precum slot-uri, condiționându-ne să anticipăm notificări atât de mult încât simțim notificări fantomă la intervale aleatorii. S-ar putea chiar să simțim anxietate sau simptome foarte ușoare de retragere dacă trece prea mult timp fără notificări.

Aceste probleme nu ar fi atât de grave, dacă nu ar fi fost trei factori importanți de compunere, care agravează aceste efecte negative:

Notificările sunt peste tot. Dezvoltatorii de software au descoperit că notificările tind să facă oamenii să utilizeze produsele lor. În consecință, notificările sunt omniprezente. Nu doar e-mailuri, mesaje text și apeluri telefonice declanșează alerte în aceste zile. Veți primi notificări cu privire la plățile automate ale facturilor, actualizările sistemului de gestionare a proiectelor și chiar activitatea social media.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •