Pași pentru crearea unei culturi de companie rezistente la crize

Pasi pentru crearea unei culturi de companie rezistente la crize

2020 a fost definit prin unele dintre cele mai fundamentale schimbări sociale și economice din viața noastră. Impactul combinat al pandemiei COVID-19 și al mișcării Black Lives Matter ne-a atins pe fiecare dintre noi personal și profesional. Pe măsură ce ne confruntăm cu schimbări vitale, întrebări și conversații, întreprinderile se confruntă cu o dublă responsabilitate: nu numai să-și gestioneze vânzările și parcursul, ci să sprijine și să abiliteze angajații, asigurându-se că toți membrii echipei sunt capabili să își facă treaba.

Pași pentru crearea unei culturi de companie rezistente la crize

Cultura companiei este piatra de temelie a acestei duble responsabilități. Sufletul și personalitatea companiei, cultura se dezvoltă în jurul valorilor de bază care predică modul în care o companie își tratează angajații și modul în care gestionează deciziile de afaceri atât intern cât și extern. Dacă este construită corect, o cultură puternică a companiei încurajează productivitatea semnificativă și durabilă și stabilește o reputație care atrage angajări noi valoroase și diverse.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Ultimele luni au arătat clar că cultura companiei este mai mult decât niște prânzuri gourmet și mese de ping pong. Confruntată cu criza economică a sănătății și a COVID-19 și cu criza permanentă și profund umană a violenței rasiale, o cultură eficientă a companiei trebuie să fie profund înrădăcinată, dinamică și receptivă – servind ca piatră de temelie atât pentru angajați cât și pentru conducere pentru a se adapta, comunica și a reuși împreună.

Crearea acestui tip de cultură nu este ușoară. Dar dacă o puteți face, aceasta vă va transforma în mod fundamental compania. Iată cum să începeți.

1. Stabiliți valori de bază și trăiți-le în fiecare zi

Pentru a crea o cultură a companiei cu profunzimea și puterea de a stabili cele mai dificile circumstanțe, începeți de la fundație: valorile de bază ale companiei. Stabilirea și definirea clară a acestor valori va crea un cadru precis și logic din care orice angajat se poate simți parte și de care fiecare decizie și angajare nouă se vor lega. În acest fel, fiecare membru al organizației este adus și unit în spatele unui punct de acord și înțelegere comună.

Valorile nu sunt potrivite pentru o singură dimensiune și nu există comenzi rapide în această etapă a lucrării. Pentru a defini un set de valori care vor vorbi cu adevărat echipei și vor anunța orice criză viitoare, dedicați timp pentru a înțelege afacerea dvs. Ce sperați să îndepliniți, ce aveți de oferit, ce rol jucați pe piață și ce relație sperați să aveți cu clienții vechi și cei potențiali? Aceste răspunsuri vă vor ajuta să construiți o cultură pe care angajații, conducerea, partenerii și clienții vor dori să o îmbrățișeze. În perioadele de criză, aceasta este coloana vertebrală la care vor recurge angajații și vor lua decizii bazate pe aceste valori.

De exemplu, companiile pot alege valori precum integritatea, transparența, serviciul sau angajamentul.

Valorile de bază sunt mai mult decât cuvintele de pe hârtie, mai mult decât unele versiuni clișeice dintr-un manual al angajaților. Păstrați-le simple, memorabile și semnificative, apoi fiți atenți la întruchiparea lor și apărați-le de amenințările interne și externe.

2. Avansați aceste valori atât intern cât și extern

Construirea unei culturi necesită dedicare activă și continuă pentru valorile de bază. Coerența este totul, iar munca internă trebuie să fie largă și cuprinzătoare. Legați-vă de modul în care vă tratați personalul la un nivel holistic cu modul în care promovați valorile în cadrul întâlnirilor, în timp ce vă stabiliți obiective și în timpul dezvoltării și inovării de afaceri. Check-in-urile cu managerii și echipele respective sunt, de asemenea, oportunități critice pentru a deține spațiu pentru aceste valori, asigurându-vă că recenziile și obiectivele se leagă de elementul principal.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Extern, faceți munca la fel de consecventă. Partajați și consolidați valorile prin intermediul organizațiilor pe care le susțineți, timpul petrecut în afara clădirii de birouri și conectarea cu comunitățile și cunoștințele pe care le împărtășiți clienților și publicului. Fiecare dintre aceste eforturi se leagă direct de valorile de bază, construind o cultură a companiei cu rădăcini profunde și de anvergură, care mențin echipa puternică și stabilă în perioadele de criză.

3. Dedicați unui membru al echipei acest obiectiv

Se repetă: promovarea unei culturi rezistente la crize necesită o muncă reală, intenționată, în special din partea conducerii. Un angajat într-un rol de conducere, care este dedicat sprijinului personal în cadrul valorilor companiei, permite tuturor liderilor companiei să își îndeplinească cu succes rolurile, fără a lăsa această lucrare centrală să alunece printre taskuri zilnice.

Angajații sunt bătăile inimii companiei. Un șef de personal păstrează ritmul sănătos și puternic. În acest rol, un mare șef de personal se simte responsabil personal să sprijine echipa, să le vorbească despre mai mult decât muncă, să le audă problemele în ceea ce privește viața și conflictele din lume, să fie un consiliu pentru ei și să își dorească din toată inima să le fie bine. Nu trebuie să existe un ego în acest rol, ci un sentiment de conectare cu membrii echipei la nivel personal pentru a-i înțelege și a-i ajuta să își atingă obiectivele.

Citește și: Cum să sprijiniți cel mai bine angajații care lucrează de acasă pentru prima dată

Acesta este un efort dedicat pentru ca echipa dvs. să se simtă ascultată, împuternicită, concentrată și responsabilă. El oferă un exemplu pentru modul în care toți membrii echipei se pot auzi și se vor susține cel mai bine. Când apare o criză, această rețea de sprijin, de încredere reciprocă, este o vestă de salvare.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •