Asigurarea de tip Warranty&Indemnity, un instrument important în Mergers&Acquisitions

asigurare

În cadrul workshop-ului Corporate M&A – Warranty&Indemnity Insurance organizat săptămâna trecută s-a discutat despre situația tranzacțiilor de tip M&A de pe piața din România și despre riscurile aferente acestora, în special modalitatea în care constrângerile părților pot fi remediate/diminuate prin asigurarea de tip Warranty & Indemnity, ce trebuie luată în considerare înainte de efectuarea unei tranzacții.

“Situația de pe piața de M&A din România ne pune în sfârșit în situația plăcută de a fi abordați la orice eveniment internațional de numeroși investitori sau consultanți interesați de realitățile de la noi și, mai ales, de achiziții în România, țara noastră fiind privită în prezent ca economia cu cea mai mare perspectivă din regiune.”, afirmă Mihai Macelaru, Partener Asociat Noerr si Coordonator al Practicii de M&A.

“Asigurarea de tip Warranty&Indemnity este un produs menit în primul rând să facilitezeimplementarea unei tranzacții, motiv pentru care oportunitatea utilizării acestuia ar trebuisă fie luată în considerare/analizată cu ocazia fiecărei tranzacții în parte.” a mai adăugatacesta.

Alături de Mihai Macelaru (Partener asociat Noerr și coordonator al Practicii de M&A), ca speakeri au mai fost prezenți Leo Flindall, (vicepreședinte Marsh UK, Private Equity and M&A Practice), Alicia Sanchez, (Underwriter, ANV M&A Insurance), Șerban Roman (Vicepreședinte, Country Director la Enterprise Investors România) și Radu Mustață, Director de Vânzări la Marsh România.

“Tranzacțiile de tipul M&A la nivel global se pot dovedi adesea anevoioase în zona de negociere a garanțiilor, iar piața românească nu face excepție. Interesele vânzătorilor și cumpărătorilor pot fi divergente, de la intenția de a acorda garanții celeilalte părți până lacuantumul și durata acestora. Asigurarea Warranty &Indemnity ajută părțile să ajungă la un numitor comun și, de cele mai multe ori, să ușureze negocierile prin eliberarea de capital și completarea răspunderii părților”, a declarat Radu Mustață.

Au fost prezenți la eveniment cei mai importanți jucători din domeniile: private equity, imobiliar, bancar, al serviciilor financiare și legal din România. Modalitățile de deblocare a negocierilor, atât din perspectiva vânzătorului , dar și din cea a cumpărătorului au fost privite cu maxim interes de către participanți.

Workshop-ul a abordat o serie de discuții atât despre stadiul actual al pieței de M&A din România, cât și despre obstacolele majore prezente în cazul oricărei tranzacții de tip M&A și despre posibilitatea de depășire a acestora prin folosirea produsului “Warranty & Indemnity Insurance”.

Citeşte şi EY: Piața de fuziuni şi achiziţii din România a crescut cu peste 23% în 2015

  •  
  •  
  •  
  •  
  •