Studiu KPMG: Piața de M&A în România continuă creșterea și în 2020

Studiu KPMG: Piata de M&A in Romania continua cresterea si in 2020

Trendul pozitiv al pieței de fuziuni și achiziții (M&A) va continua și în anul 2020 pe fondul creșterii încrederii investitorilor, după ce anul trecut a reprezentat unul dintre cei mai importanți ani din ultimul deceniu, arătă prima ediție a publicației KPMG, Contextul pieței de M&A în România.

Concluziile prezentate în acest studiu au fost formulate pe baza răspunsurilor oferite de persoane implicate atât direct, cât și indirect, în activitatea de M&A din România. Conform participanților studiului KPMG, așteptările pozitive sunt alimentate de tendința de creștere economică a României și de contextul geopolitic favorabil din regiune.

Citește și: Analiză Deloitte: Activitatea de M&A a încetinit în al treilea trimestru, însă rămâne consistentă

În ultimii 15 ani, România a devenit o destinație de interes atât pentru investitorii strategici, cât și pentru cei financiari. În contextul unui mediu de afaceri aflat într-o creștere accentuată, potențialii cumpărători consideră utilă strategia de achiziționare a altor companii. De partea cealaltă, vânzătorii profită de această oportunitate pentru a monetiza efortul și succesul acumulat de către companii de-a lungul anilor.

Studiu KPMG: Piața de M&A în România continuă creșterea și în 2020

Mai mult, apetitul crescut al investitorilor pentru companiile românești va intensifica activitatea de M&A, aceștia având posibilitatea de a-și consolida poziția în piață sau de a se extinde la nivel regional. De asemenea, antreprenorii români au început să integreze în strategia lor de creștere și optiunea de M&A, pe lângă cea de creștere organică.

Rezultatele studiului KPMG arătă ca 67% dintre respondenți se așteaptă că nivelul ridicat al activitații de M&A din România va continua și în viitor, în linie cu trendul global. Tehnologia, sănătatea și energia sunt considerate cele mai atractive sectoare.

Studiul relevă faptul că pregătirea în prealabil a companiei pentru o viitoare tranzacție va avea un impact pozitiv asupra procesului. Pe de altă parte, anumiți respondenți consideră că incertitudinea macroeconomică la nivel global și așteptările în legătură cu prețul pot fi motive de îngrijorare pentru succesul tranzacției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •