Ev Williams, cofondatorul Twitter, a explicat recent, potrivit wired.com, cum putem să devenim bogați cu ajutorul Internetului.
Mesajul lui este unul foarte simplu: Într-o perioadă în care antreprenorii din zona online caută să facă ceva ce nu a mai fost făcut până acum, secretul pentru o afacere de succes stă de fapt în a face ceva deja încercat, doar că îmbunătățit.
„Internetul este o mașină uriață construită pentru a le da oamenilor ce îți doresc. Nu este o utopie, nu este ceva magic. Este un simplu motor al comodității. Cei care rezolvă problemele de bază ale oamenilor mai simplu și mai rapid decât cei dinaintea lor, vor avea foarte mult de câștigat. Cei care pierd din vedere nevoile de bază ale oamenilor, care sunt în permamentă căutare a unei mari idei, vor avea probleme”, explică Ev Williams.
Williams consideră, în același timp, că ne-am format o percepție greșită potrivit căreia Internetul ne face să ne dorim lucruri noi, dar de fapt oamenii vor să facă lucruri pe care le-au tot făcut.
În 1994, Williams renunțase să mai meargă la facultate. Vindea tutoriale în care le explica oamenilor cum să se descurce pe Internet, dar a ajuns să pună pe picioare o serie de companii precum Blogger sau Twitter. În 2011 a decis să părăsească Twitter și să se concentreze pe alte proiecte.
De-a lungul timpului și-a modificat concepțiile legate de Internet.
„Internetul conectează azi oameni de peste tot de alți oameni, lucruri, evenimente în multiple feluri. Treptat, tot ce ce întâmplă, tot ce facem, orice loc în care dai check in, orice gând pe care îl ai și pe care îl împărtășești, totul ajunge să fie conectat, iar conexiunile se vor multiplica continuu”, spune Wllliams.
El precizează de asemenea că toate aceste conexiuni au o direcție, au un sens, iar acel sens este comoditatea, confortul.
„Internetul face ca oamenii să își dorească să obțină lucrurile mai ușor, mai comod, iar această comoditate poate fi obținută pe internet prin două moduri: prin viteză și simplificare”, spune Williams.
În concluzie, oamenii nu vor să aștepte și nu vor să se gândească prea mult. Internetul trebuie, prin urmare să răspundă acestor cerințe.
Din acest punct de vedere Google, Facebook, Amazon, dar și Apple răspund ideii de comoditate în opinia lui Williams. Sunt branduri careu au făcut informațiile accesibile rapid, fără a-i pune pe oameni să facă prea multe acțiuni.
„Internetul nu mai este ceea ce credeam că e acum 20 de ani. Nu mai este o lume utopică. A devenit esențiat ca toate celelate revoluții tehnologice care au avut loc în istorie”, conchide Williams.
Iar cheia succesului este eliminarea cât mai multor pași din activitățile pe care ar trebui să le facem pe Internet până să ajungem al ceea ce ne interesează.
„Aceasta este formula unei companii de milioane. Ia o dorință umană, identific-o și folosește tehnologia modernă pentru a elimina din pașii pentru a îndeplini dorința respectivă”, explică Williams.