Cum să influențezi oamenii ca un CEO

Cum să influențezi oamenii ca un CEO

Cum reușește un lider să influențeze oamenii din jurul său chiar dacă, adesea, este supus presiunilor timpului?

Important este să acorzi oamenilor suficient de multă atenție. În schimb, ei te vor răsplăti cu devotament și multă muncă. În acest sens, cei de la LinkedIn propun patru moduri prin care liderii îi pot influența pozitiv pe cei din jur:

1. Amintește-ți de puterea de alegere

În calitate de lider trebuie să ai grijă la ce alegeri faci pentru că ele pot avea un efect important asupra celorlalți. Nu încerca să fii un lider dur, păstrează-ți cu fermitate standardele, dar încearcă să te și apropii de oameni.

2. Condu cu integritate

Ține-te de promisiuni. Oamenii vor fi inspirați de un lider integru care face ceea ce spune și care nu renunță cu ușurință la planuri, oricât de greu ar fi. Le dai, astfel, încredere angajaților tăi în ceea ce vrei sa realizezi și un exemplu de determinare.

3. Ai grijă la cum îți alegi cuvintele

Ceea ce spui trebuie să se reflecte și în acțiunile tale, să aibă coeziune. Atenția la ceea ce spui și ceea ce faci îți va asigura integritatea menționată mai sus în fața angajaților.

4. Răspunde rapid în fața greșelilor

Nu există lider pefect. Greșelile sunt, bineînteles umane, iar modul în care un lider se raportează la ele îl pot tranforma într-un model pentru angajați. Un lider bun va știi să reacționeze rapid în fața erorilor, cu transparență. Acest lucru le va arăta că ești o persoană sinceră și competentă pe care o pot lua drept model.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •